Unes mans teclegen un ordinador portàtil
El treballador estafat va ser contactat inicialment per email (iStock)

Estafa milionària a una multinacional generant el director financer amb IA en una videotrucada

Els estafadors van fer creure a un treballador que havia de fer unes transferències per valor de més de 23 milions d'euros, segons la policia de Hong Kong

RedaccióActualitzat

Un treballador d'una multinacional ha fet perdre a l'empresa 25 milions de dòlars, uns 23 milions d'euros, en ser enganyat per uns estafadors que van recrear el director financer de l'entitat i altres companys seus amb intel·ligència artificial per donar-li ordres en una videoconferència en què només ell era real.

Segons el mitjà hongkonguès RTHK, que cita fonts de la policia, primer el van contactar per email. El correu el signava el seu cap i li demanava que fes una sèrie de transferències. El treballador va dubtar de la procedència de l'email, però la videoconferència va ser definitòria per convence'l i va caure de quatre potes en l'estafa.

Amb tecnologia deepfake, els estafadors van simular una trucada amb l'aparença i la veu del director financer i la resta de l'equip, a partir d'imatges i vídeos seus disponibles públicament. Tan real que, malgrat que afirma que no va interactuar amb ells, el treballador va fer les 15 transferències que li van demanar.

Se'n va adonar una setmana després, quan va consultar la seu de l'empresa.

La policia no ha informat de quina multinacional es tracta, només que té la seu al Regne Unit.

Les investigacions continuen i, per ara, no hi ha hagut cap detenció, segons aquest mitjà, que també destaca que és el primer cas d'aquestes característiques que s'haurien trobat a Hong Kong.

La mateixa tecnologia es va fer servir recentment per generar imatges pornogràfiques de Taylor Swift. Fotografies generades amb IA que es van viralitzar fins al punt que X va bloquejar unes hores les cerques de l'artista a la xarxa social.

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
Anar al contingut