Madrid

Esperanza Aguirre diu que no s'ha d'opinar sobre les condicions físiques de ningú

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assegurat que les declaracions de l'alcalde de Valladolid, Javier León de la Riva, sobre la ministra de Sanitat, Leire Pajín, "no són gaire afortunades" i ha considerat que no s'ha d'opinar sobre el físic de ningú. De la Riva va dir ahir que Pajín era "una noia preparadíssima, hàbil i discreta" que "repartirà condons a tort i a dret" i que la seva "careta" i "morrets" sempre li provoca pensar en "el mateix". En el mateix sentit s'han pronunciat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; la responsable d'organització dels populars, Ana Mato, i la portaveu del partit al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría.

Actualitzat
"Jo crec que [les declaracions] no són gaire afortunades però ja ha demanat disculpes, i per tant crec que hem de posar punt final a aquest assumpte", ha assegurat Aguirre en ser preguntada per la polèmica. "A mi particularment m'agrada donar la meva opinió. Però em sembla que no hem opinar sobre les condicions físiques d'altres ni contra la resta de la gent".

Aguirre ha aprofitat per recordar que quan l'alcalde de Getafe, Pedro Castro, va cridar "ximples dels collons" als votants de la dreta no va sentir "cap socialista" condemnar-ho, mentre que els membres del PP sí que han condemnat les paraules del regidor de Valladolid, Javier León de la Riva.

Al costat d'Aguirre hi havia la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha reiterat que l'alcalde de Valladolid ja s'ha disculpat i que fa seves "al cent per cent" les afirmacions de la presidenta del partit a Madrid.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat, per la seva banda, que les declaracions de l'alcalde de Valladolid sobre la nova ministra de Sanitat, Leire Pajín, van ser "lamentables", de manera que "ha fet molt bé de demanar perdó". Quan se li ha preguntat si pensa prendre mesures contra l'alcalde de Valladolid, De Cospedal ha reiterat que "són unes declaracions lamentables i ha fet molt bé de demanar perdó".

També Ana Mato, responsable d'Organització del PP, s'ha afanyat a expressar el seu desgrat per les declaracions de De la Riva. En una entrevista a "Los desayunos de TVE", Mato ha expressat la seva satisfacció pel fet que l'alcalde hagi demanat excuses públiques i també privades a Leire Pajín, i ha remarcat que "l'important és que un s'excusi immediatament". La responsable d'Organització del PP ha subratllat que li agradaria que "tots els partits que facin declaracions en contra d'algú, d'aquesta manera o d'una altra, també rectifiquin i demanin excuses".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut