Islamabad

Especialistes de Scotland Yard ja investiguen l'assassinat de Bhutto al Pakistan

Un equip de Scotland Yard investiga ja l'assassinat de la líder opositora pakistanesa Benazir Bhutto. Els investigadors han arribat al Pakistan després que Downing Street va decidir atendre la petició del president pakistanès, Pervez Musharraf, perquè es fessin càrrec de la investigació. Musharraf continua insistint que un grup vinculat a Al-Qaeda és el responsable del magnicidi.

Actualitzat
Ja són al Pakistan els cinc especialistes de Scotland Yard que Gordon Brown ha enviat a investigar l'assassinat de Benazir Bhutto. Hi han arribat a petició de Pervez Musharraf, que va decidir demanar ajuda al govern britànic per esvair dubtes sobre l'autoria de l'atemptat i dotar de credibilitat i transparència la investigació.

Musharraf continua negant que tingui res a veure amb l'assassinat i assenyala un grup vinculat a Al-Qaeda com a responsable. En una roda de premsa va recriminar a la mateixa Bhutto no haver fet cas de les recomanacions dels serveis de seguretat, que la van advertir que havia d'extremar les precaucions, ja que la seva vida corria perill.

L'equip britànic, que està previst que es reuneixi amb els membres del Ministeri de l'Interior pakistanès, no sap encara quant temps es quedarà al Pakistan.

El partit de Bhutto no en té prou

El Partit Popular del Pakistan, que liderava Bhutto, no es conforma amb la investigació de Scotland Yard i exigeix que l'ONU participi en les tasques per esbrinar l'autoria de l'atemptat que va matar la seva candidata a les eleccions. "No ens refiem de les investigacions governamentals, poden confondre la gent i el nostre partit", ha assegurat a Karachi un membre del PPP.

França i els Estats Units, però, ja han descartat la participació de les Nacions Unides en la investigació perquè no hi ha sospites de la implicació d'un altre país.
Anar al contingut