Espanya supera els 56.000 contagis de Covid-19 i les 4.000 víctimes mortals
Treballadors d'una funerària de Bilbao, protegits, traslladen un fèretre (EFE/Luis Tejido)

Espanya supera els 56.000 contagis i les 4.000 víctimes mortals de Covid-19

El ministre Illa assegura que les dades indiquen que "ens podríem estar acostant al pic de la corba"

RedaccióActualitzat

56.188 persones ja han donat positiu de la Covid-19, en total, a Espanya. Són 8.578 més que fa 24 hores. Es tracta d'un augment del 18 per cent. Aquestes són les noves dades fetes públiques aquest dijous per les autoritats sanitàries de l'Estat, sobre l'evolució del coronavirus.

El nombre de persones que han perdut la vida pel coronavirus ja supera les 4.000: exactament, 4.089. En les últimes hores se n'han sumat 655. Això, quan aquest dimecres Espanya va superar la Xina en víctimes mortals d'aquesta pandèmia.

En total, hi ha 31.912 persones ingressades amb la Covid-19, de les quals, n'hi ha 3.679 a l'UCI.

La dada positiva són les altes: se n'han fet 7.015, un 12,5 per cent del total de casos declarats.

En total a Espanya, ara mateix hi ha més de 45.000 casos actius.


Illa: "Ens estaríem acostant al pic de la corba"

En una compareixença al Congrés dels Diputats per informar sobre l'evolució de la pandèmia, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha ofert una interpretació positiva de les dades més recents.

Ha explicat que les dades dels últims dies indiquen "un canvi de tendència" cap a una "fase d'estabilització" de la Covid-19.

"Malgrat el fort increment de casos observat al març, segons l'anàlisi dels nostres experts, amb totes les precaucions, les dades dels últims dies indiquen un canvi de tendència, amb augments menors als observats en els períodes anteriors, que ens fa pensar que estem iniciant una fase d'estabilització."


En aquest sentit, ha explicat que si inicialment la mitjana de casos nous era del 40 per cent respecte al dia anterior, a partir del 17 de març (ja en ple confinament per l'estat d'alarma), aquest percentatge s'ha reduït a la meitat, fins al 20 per cent.

Això fa pensar, segons Illa, que s'estaria arribant al pic de casos nous.

"Si es confirmés aquesta tendència, el nombre de casos notificats podria estar aproximant-se al seu màxim, al que col·loquialment anomenem el pic. Ho dic amb totes les precaucions."


Illa ha remarcat que tot això ho deia "amb totes les precaucions".


"La línia va bé"

L'optimisme prudent d'Illa al Congrés ha coincidit, a La Moncloa, amb el de Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergència Sanitàries del govern espanyol.

En la seva compareixença diària, Simón ha mostrat una gràfica amb la línia de tendència del coronavirus a Espanya i ha conclòs que les dades actuals "són dades que ens indiquen que la línia, la tendència, va bé".

 

Espanya supera els 56.000 contagis de Covid-19 i les 4.000 víctimes mortals
Una treballadora sanitària fa un test de la covid-19 (EFE)

 

Simón ha explicat que el nombre de noves morts diàries està baixant, i també la utilització d'unitats de cures intensives.

Tot plegat l'ha fet declarar que "a poc a poc ens anem acostant als objectius d'arribar al pic, començar a baixar i acabar amb l'epidèmia".

A preguntes dels periodistes, Simón ha explicat que una partida de 9.000 tests ràpids s'ha retornat, perquè no es corresponia amb les especificacions necessàries per homologar-los.


A Catalunya, 11.592 casos

Pel que fa a Catalunya, les últimes dades facilitades pel Departament de Salut parlen de 1.655 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 en les últimes hores.

La xifra total de casos s'enfila fins als 11.592. D'aquests casos, 672 han mort, 156 dels quals en les últimes 24 hores.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut