Amb el 41% de nous contagis, les residències de Madrid estan en nivell 3 de risc, el màxim
Amb el 41% de nous contagis, les residències de Madrid estan en nivell 3 de risc, el màxim

Espanya registra 3.715 casos de Covid-19 en un dia, el màxim des del maig passat

El 41% d'aquests nous casos s'han detectat a la Comunitat de Madrid en les darreres 24 hores, mentre que a tot l'estat la xifra de contagis actius és de 6.671

AgènciesActualitzat

El Ministeri de Sanitat ha comptabilitzat aquest dimecres 6.671 casos actius de coronavirus, dels quals 3.715 han estat diagnosticats en les darreres 24 hores. Aquesta xifra és la més alta que es registra des de finals de maig.

La Comunitat de Madrid va comunicar aquest dimarts 1.535 nous positius, els quals representen el 41% d'aquest total de casos detectats en un sol dia, mentre que el País Basc ha registrat 472 casos. Aragó, la tercera comunitat més afectada pels brots, ha informat de 466 nous positius en 24 hores.

Per contra, aquest dimarts no es va registrar cap nou cas a les illes Balears – dos dies consecutius amb zero contagis –, mentre que a Múrcia tenen 14 casos actius i a Astúries, 31.

Les hospitalitzacions també han augmentat aquesta setmana: 1.336 persones han estat hospitalitzades, amb Madrid al capdavant (346), seguida d'Aragó (251) i Andalusia (168).

La xifra de morts s'ha elevat a 131 persones en una setmana: 25 són a Madrid i 53 a l'Aragó. El total de persones que han mort a causa de la Covid-19 s'eleva a 28.797 des de l'inici de la pandèmia a tot l'estat espanyol.

Els hospitals Gregorio Marañón, el 12 d'Octubre i l'Hospital Universitari de Móstoles han trancat els quiròfans per l'augment de contagis
L'Hospital Gregorio Marañón, el 12 d'Octubre i l'Hospital Universitari de Móstoles han tancat els quiròfans per l'augment de contagis (CCMA)

 

Tres hospitals de Madrid suspenen cirurgies per l'augment de contagis

L'Hospital Gregorio Marañón, el 12 d'Octubre i l'Hospital Universitari de Móstoles han suspès les cirurgies programades per l'augment de casos de coronavirus que es registra a la Comunitat de Madrid.

Ho ha explicat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, a la visita d'aquest dimecres al dispositiu de proves PCR del districte de Villaverde. El conseller subratlla que les cancel·lacions formen part de "l'estratègia hospitalària" per contenir els brots. 

D'altra banda, les residències de la comunitat es troben en una situació de risc nivell 3 -el màxim-, un escenari de probabilitat "elevada" que una persona de l'exterior introdueixi el coronavirus i es posin en marxa mesures restrictives sobre les visites familiars.

Illa demana rigor amb les noves restriccions a les comunitats

Amb l'actualització de les xifres de casos actius de coronavirus, el titular de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat que les noves restriccions acordades per prevenir i frenar el coronavirus s'apliquin "amb el màxim rigor", sense concretar quines són.

La majoria de comunitats ja han dictat normes pròpies amb les mesures dictades el passat divendres, que inclouen el tancament de l'oci nocturn i la prohibició de fumar si no es pot preservar la distància de dos metres. A Madrid entraran en vigor aquesta mitjanit.

A Sabadell, aquest dimecres s'ha iniciat un cribratge massiu al barri de Ca n'Oriac, per detectar persones assimptomàtiques de 15 a 35 anys
A Sabadell, aquest dimecres s'ha iniciat un cribratge massiu al barri de Ca n'Oriac, per detectar persones asimptomàtiques de 15 a 35 anys (ACN / Norma Vidal)

Risc de rebrot a l'alça a Catalunya

Les últimes dades del Departament de Salut eleven a 115.768 el total de casos de Covid-19, 774 dels quals han estat detectats en les últimes hores.

El risc de rebrot del virus es dispara al Camp de Tarragona. En pocs dies, el Baix Penedès, l'Alt Camp i el Baix Camp han entrat en risc molt alt de rebrot.

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot es manté a la franja alta i només baixa un punt. Si fa uns dies el vermell estava centrat en Barcelona, les àrees metropolitanes i el Segrià, ara la taca de risc molt alt està més estesa, fins a comarques interiors de Girona i Tarragona.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit que el govern prendrà mesures "més dràstiques" per frenar el coronavirus si continua la tendència a l'alça dels contagis a Catalunya.

 

Espanya, el país amb més casos de coronavirus per població els últims 14 dies

Espanya és el país amb més casos de coronavirus per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Segons les dades del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, en la seva sigla en anglès), Espanya té 132,2 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants.

Aquesta xifra triplica la de França i és 13 vegades superior a la d'Itàlia. Darrere d'Espanya, els 98,6 casos per 100.000 habitants de Luxemburg, els 98,3 de Malta, els 88,5 de Romania i els 60,8 de Bèlgica completen els cinc primers llocs.

Dels prop de dos milions de casos positius de coronavirus detectats a l'espai europeu des de l'inici de la pandèmia, 359.082 s'han registrat a Espanya, seguida pel Regne Unit (319.197), Itàlia (254.235) i Alemanya (224.014).

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de MadridCatalunyaPaís Basc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut