Les mesures recomanades per als viatges internacionals en aquest estiu de pandèmia
Passatgers d'un vol de Vueling, el passat juny a l'aeroport de Palma (Reuters)

Alemanya declara Espanya "zona de risc" i recomana no viatjar a les Balears per la Covid

Tot i que l'advertència inclou el conjunt d'Espanya, a excepció de les Canàries, les illes Balears són el destí preferit dels turistes alemanys

RedaccióActualitzat

El govern alemany inclourà el conjunt d'Espanya a la llista de països que es consideren "zona de risc" pels contagis de coronavirus, a excepció de les illes Canàries. Fins ara, a la llista només figuraven Catalunya, Navarra, el País Basc, Madrid i Aragó.

La portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers d'Alemanya, Maria Adebahr, havia avançat aquest divendres que l'executiu d'Angela Merkel estudiava una recomanació de no viatjar a les Balears si no és necessari, degut a l'augment de casos de Covid-19.


TUI cancel·la tots els viatges

D'entrada, aquest mateix divendres el gegant alemany TUI, el grup empresarial turístic més gran del món, ha cancel·lat tots els viatges organitzats a Espanya a partir d'aquest mateix dissabte.

Les illes Balears són el destí preferit dels turistes alemanys que viatgen a l'estat espanyol. L'any passat, a l'aeroport de Palma es van registrar quasi 5 milions d'arribades des d'Alemanya. 

La declaració de "zona de risc" no implica la prohibició de viatjar o el tancament de fronteres, sinó que els viatgers que tornin d'Espanya hauran de sotmetre's a una prova i haurien de fer quarantena obligatòriament, en funció del que decideixin els governs regionals.

S'espera que l'Institut Robert Koch (RKI) emeti una indicació específica sobre aquesta recomanació que afecta l'estat espanyol.

En total, Alemanya ha qualificat 130 països d'arreu del món com a "zones de risc", segons els criteris de l'Institut Epidemiològic Robert Koch –50 nous casos per cada 100.000 habitants en una setmana. Les illes Balears han superat per primera vegada aquest valor, amb 77,43 casos per cada 100.000 habitants.

Els viatgers procedents d'aquests territoris han de fer-se un test obligatòriament i la quarantena domiciliària fins que no s'obtinguin els resultats. L'RKI estima que un de cada tres nous casos de coronavirus és importat: d'aquests, la majoria són ciutadans que van viatjar a Kosovo –més de 1.000 en una setmana–, Turquia, Sèrbia o Bulgària.

Així, segons l'Institut Epidemiològic, el retorn de viatgers d'Espanya no és l'únic responsable del repunt de casos a Alemanya, ja que aquest país només va sumar 107 casos nous.

El total acumulat d'infectats per coronavirus a Alemanya es situa en 221.413 casos, dels quals uns 22.000 són actius.

ARXIVAT A:
AlemanyaIlles BalearsCoronavirus Turisme
Anar al contingut