Espanya, primer país de la UE que arriba al milió de casos de Covid
Els hospitals restringeixen visites davant la segona onada de Covid (Reuters/Nacho Doce)

Espanya, primer país de la UE amb un milió de casos de Covid, prepara noves mesures

Aquest dijous, a la reunió interterritorial entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats, es debatrà si es decreta un nou estat d'alarma a tot l'Estat per aplicar un toc de queda

RedaccióActualitzat

La xifra contagis de Covid-19 confirmats a Espanya ha superat el milió de casos aquest dimecres. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, s'han notificat fins ara 1.005.295 casos de SARS-Cov-2, davant dels 988.322 del dia anterior.  

Les xifres oficials indiquen que, a data d'avui, els casos confirmats al continent europeu són 1,4 milions a Rússia, 1 milió a Espanya, 930.000 a França, 762.000 al Regne Unit, 434.000 a Itàlia i 380.000 a Alemanya.

També ha elevat el balanç de morts a 34.366, 156 més dels 34.210 de dimarts.

Les dades -falten les del País Basc, que ha tingut problemes tècnics- indiquen que Madrid continua al capdavant de les xifres de contagis nous, amb 2.235 en les últimes 24 hores. Catalunya va en segon lloc, amb 615. Després venen Andalusia, amb 518; Galícia, amb 477; I Aragó, amb 389.

Al conjunt de l'estat, la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 332,94 casos per cada 100.000 habitants, 10 punts més que el dia anterior. Navarra és el territori amb una incidència més alta, 1.021,68.


Més restriccions davant la segona onada

El Consell Interterritorial de Salut analitzarà aquest dijous la possibilitat d'aplicar un toc de queda per aturar la corba de la segona onada. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va advertir que, per aplicar-lo "en una part del territori o tot", caldria declarar l'estat d'alarma. També s'està preparant un sistema d'indicadors i alertes per establir unes restriccions mínimes comunes a tot l'estat davant l'expansió de la Covid.

Davant l'avanç de la pandèmia, els governs autonòmics apliquen diverses restriccions per aturar l'expansió del coronavirus. La pròxima mitjanit entren en vigor els tancaments perimetrals de Navarra, la Rioja i de les ciutats de Saragossa, Osca i Terol.

Mentre que a Navarra, com ja passa a Catalunya, quedaran tancats bars i restaurants i només podran oferir menjar per endur-se o a domicili, a les ciutats aragoneses podran continuar funcionant, però només a les terrasses i amb un aforament màxim del 50%.
 

Espanya, primer país de la UE que arriba al milió de casos de Covid
Una sanitària fent una prova PCR a Navarra ((EFE/Jesus Diges))

 

Els hospitals catalans, en alerta

A Catalunya, el risc de rebrot ha arribat als 541 punts, molt per sobre del màxim de la primera onada. En les últimes 24 hores s'han notificat 4.024 contagis nous i 31 morts més. S'han sumat 57 ingressats més i la velocitat de reproducció del virus ha pujat una dècima, fins a 1,38.

Davant d'aquest panorama, els hospitals adopten mesures. Vall d'Hebron ha limitat les visites i Bellvitge les prohibirà totalment a partir d'aquest dijous.

A més, els hospitals estan a un pas de desprogramar operacions no urgents. En el següent vídeo s'explica el cas de l'Hospital de Sant Pau: 

 

 

La Generalitat, per la seva banda, ha anunciat que ha comprat 3 milions de tests ràpids d'antígens per 13,5 milions d'euros, una nova eina de detecció ràpida que es fa servir des de divendres passat, sobretot als CAP i a les urgències dels hospitals.

 


Previsió de 15 milions de vacunats abans de l'estiu

Espanya preveu tenir 15 milions de persones vacunades de la Covid abans del juny. El consell de ministres ha autoritzat la compra anticipada de 31,5 milions de vacunes contra la Covid-19.

En cas que l'injectable de l'empresa AstraZeneca superi els filtres de seguretat, els primers 3,1 milions de dosis arribaran al desembre, segons el Ministeri, i la resta, de forma progressiva, fins al juny.

El tractament de la Covid per persona costarà 5,80 euros, ja que es necessiten dues dosis que costen 2,90 euros cadascuna.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut