Les ciutats de Saragossa, Osca i Terol, confinades perimetralment a partir de demà
Una dona passeja el gos per davant la basísica del Pilar de Saragossa (EFE/ Isabel Poncela Laborda)

Les ciutats de Saragossa, Osca i Terol, confinades perimetralment a partir d'avui

Aragó passarà dilluns al nivell d'alerta 3, amb noves restriccions, mentre que la Rioja aplicarà el tancament perimetral a partir d'aquest divendres

RedaccióActualitzat

Les ciutats de Saragossa, Osca i Terol quedaran confinades perimetralment a partir de la mitjanit d'aquest dijous. Així ho ha anunciat el govern de l'Aragó, que també té intenció de posar tota la comunitat en nivell d'alerta 3 a partir de dilluns de la setmana que ve.

El triple confinament perimetral impedirà sortir del seu municipi a uns 800.000 aragonesos (700.000 de Saragossa, 55.000 d'Osca i 36.000 de Terol).

El nivell 3 d'alerta és el més restrictiu dels aprovats aquest dilluns pel govern aragonès mitjançant un decret llei.

Adoptar-lo suposarà limitar les reunions a sis persones. També una reducció dels aforaments al 25%, tret dels comerços d'alimentació, on podrà ser del 50%.

La restauració també queda afectada, perquè només es permetrà el consum a les terrasses, amb un aforament màxim del 50%. A més, bars i restaurants hauran de tancar a les 10 de la nit.

 

 

Aquestes decisions arriben després d'un augment de contagis de Covid-19 a l'Aragó, que aquest dimarts va registrar 740 casos nous en un dia, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia. D'aquests, 327 s'han diagnosticat a Saragossa, 52 a Terol i 51 a Osca.

Els 740 contagis es van detectar mitjançant la realització de 3.088 proves PCR; el resultat és una positivitat alta, del 17,84%. La positivitat indica el percentatge de casos positius obtinguts.

 

El president de l'Aragó, Javier Lambán (EFE/Toni Galán)


Aquest dimecres, les xifres han continuat creixent: s'han notificat 910 casos nous en les últimes 24 hores.

La incidència acumulada els últims 14 dies és de 586 casos por cada 100.000 habitants.

L'Aragó té 1,3 milions d'habitants. Des de l'inici de la pandèmia, fins a 39.471 aragonesos s'han contagiat de Covid-19, que ha causat la mort de 1.483 persones. Fins a 29.223 persones han rebut l'alta hospitalària després de passar la malaltia.

Actualment, el 40 per cent dels llits d'UCI de l'Aragó estan ocupats per pacients Covid-19.


"No em tremolarà la mà"

Les noves mesures per mirar de frenar l'expansió del coronavirus les ha anunciat el president del govern aragonès, Javier Lambán, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, en què també ha comparegut la consellera de Sanitat, Sira Repollés.

Precisament aquest dimarts, Lambán havia declarat que no li tremolaria la mà a l'hora de prendre "decisions dures" contra la pandèmia, perquè "el virus no dona treva i cal prendre decisions".

Repollés ha explicat que les dades de què disposen demostren que hi ha transmissió comunitària, relacionada amb trobades de tipus social i familiar.
 

Confinament perimetral també a La Rioja

La població de La Rioja també quedarà confinada perimetralment per l'avenç de la Covid. Ena quest cas, serà a partir de divendres, dia 23, i fins a les 00,00 hores del dissabte 7 de novembre. 

Només podran entrar i sortir del territori les persones que tinguin una causa justificada per fer-ho, com treballar, motius sanitaris, acadèmics o cura de persones dependents. 

A banda, s'obligarà els establiments a tancar a les 9 del vespre, tret de les farmàcies, supermercats i activitats teatre i cinema, així com botigues de productes i serveis de primer necessitat o que ofereixin servei a domicili.

"Hem de fer un pas més, ser contundents i actuar a tota la regió", ha justificat la presidenta, Concha Andreu.  

La incidència acumulada de Covid a la Rioja és de 549, la taxa de positivitat de les PCR supera el 15% i l'ocupació de les UCI arriba al 33%.
 

A Navarra, a partir d'aquest dijous

On ja es va anunciar un tancament perimetral a partir d'aquest dijous és a Navarra.Va ser la primera autonomia a anunciar aquest confinament del territori. 

La comunitat foral té una incidència superior a 1.000 i una taxa de positius per PCR de 15,3%. Les places hospitalàries de pacients de Covid és del 13,5%, però arriba al 29,2% en el cas de les UCI. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut