ERC i Junts es troben a Ginebra amb l'objectiu de refer llaços per a un front comú

Aragonès descarta fer una llista única per a les eleccions al Senat i al Congrés previstes per al 23 de juliol

RedaccióActualitzat

Trobada aquest divendres a Ginebra, Suïssa, entre ERC i Junts amb l'objectiu de reconstruir l'entesa entre els dos partits. Segons ha pogut saber TV3, es va parlar parlat que per refer els llaços veuen necessari prioritzar els pactes independentistes al món local i exploraran fórmules de coordinació a les eleccions generals anticipades.

A la trobada de Ginebra hi van participar Jordi Turull, Albert Batet i David Saldoni de Junts, i Marta Rovira, Josep Maria Jové i Oriol López d'ERC.

Mentre continuen negociant aquest front comú, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja ha descartat en una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio la llista única al Senat: "Jo sincerament ara ho veig difícil perquè són pocs dies, perquè aquesta sempre ha sigut una qüestió que els partits han estat allunyats". Tot i això, no descarta altres "propostes unitàries".

"Hem d'explorar les fórmules que tenim, sense forçar excessivament res. Que ens permeti sigui construint propostes unitàries."

Un primer símptoma del desgel entre Junts i Esquerra es podria materialitzar en el ple extraordinari de divendres per escollir la nova presidència del Parlament, que Esquerra vol que Junts assumeixi.

Davant l'auge de la dreta i l'extrema dreta a les municipals, Pere Aragonès ha subratllat la necessitat de sumar forces per enfortir les institucions catalanes i ha valorat que el més "lògic" seria fer un acord programàtic:

"El què cal és una gran aliança que superi el perímetre dels partits. (...) Tampoc partim de zero, partim d'uns mesos o uns anys en què hi ha hagut diferències estratègiques i això no es resol del dia a la nit."

Per Aragonès, el més lògic per refer els ponts és que cal "començar a teixir aquest punt d'inflexió". El líder d'ERC creu que és necessari "per als perills que podem tenir a la cantonada", tenir un "acord programàtic".

Aquí es pot sentir l'entrevista sencera:

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut