ERC i Bildu contradiuen Marlaska després de veure les imatges del salt a Melilla al juny

Els diputats desplaçats a Melilla opinen que hi va haver morts o ferits a la part espanyola, en contra del que sosté el ministre de l'Interior

Ferran MorenoActualitzat

Els diputats de la comissió d'Interior desplaçats a Melilla han visionat les imatges de la Guàrdia Civil de la tragèdia a la tanca de Melilla del juny passat.

I Esquerra i EH Bildu ja tenen una conclusió: hi havia persones mortes o ferides a la part espanyola de la tanca, al contrari del que fins ara sosté el ministre de l'Interior.

Ho han expressat aquest dilluns al matí després de fer una visita a les instal·lacions de la Guàrdia Civil i a la mateixa tanca. Han visionat imatges d'helicòpter i de dron.

"No hi ha cap dubte que part dels fets més importants van ocórrer en zona sota el control operatiu de les forces i cossos de seguretat espanyols", ha dit el diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu en un vídeo que ha publicat a Twitter.

En un fil a la mateixa xarxa social, la diputada d'ERC Maria Dantas ha explicat que no han pogut visionar les imatges de les càmeres de Barrio Chino, el punt on van passar els fets.

"Ens han dit que a l'estar tancat de fa un temps, les càmeres no funcionaven", afirma, però sí les imatges aèries d'helicòpter, on han pogut veure cossos a terra a la banda espanyola.

El ministre de l'Interior ha continuat rebutjant aquesta tesi, que també recollia la BBC en el seu documental: que a la banda espanyola de la tanca hi hauria hagut morts i que posteriorment s'haurien arrossegat a la banda marroquina.

El ministre Fernando Grande-Marlaska ha afirmat:

"Torno a dir que les forces i cossos de seguretat de l'Estat van actuar amb legalitat i no hi va haver cap mort en territori espanyol. Cap informe podrà referir que la Guàrdia Civil hagi tingut cap responsabilitat en les tràgiques morts."

El defensor del poble va concloure fa uns dies que, en la tragèdia del juny, que va deixar un mínim de 23 morts, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van retornar de forma il·legal fins a 470 persones al Marroc.

Marlaska explica que les imatges també es visionaran a la comissió d'Interior del Congrés, encara sense concretar cap data.

 

ARXIVAT A:
MigracionsMelillaMarroc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut