Els talls, fets amb una serra, al teix mil·lenari (Europa Press/Guàrdia Civil)

Enxampen un home intentant tallar un teix mil·lenari a El Bierzo

L'arbre ha patit almenys tres agressions des de l'estiu passat

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil està investigant un home de Valladolid a qui considera sospitós d'haver intentat tallar un teix mil·lenari que hi ha a San Cristóbal de Valdueza, a la província de Lleó.

Les investigacions per aclarir l'origen dels danys causats a les arrels d'aquest arbre [Taxus baccata], considerat "emblemàtic i monumental", es van iniciar a l'agost, després de detectar que havia patit un acte vandàlic.

L'arbre, que està protegit i forma part del catàleg d'espècimens vegetals de singular rellevància de Castella i Lleó, hauria patit almenys tres agressions des de l'estiu passat, concretament en els mesos d'agost i novembre del 2023 i el febrer d'aquest any.

El teix mil·lenari de San Cristóbal de Valdueza, a Lleó (Wikimedia Commons/Judy Blanco)

Un cop ja iniciades les investigacions, una patrulla del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil va sorprendre l'home in fraganti al voltant de l'arbre, amb una serra i fent talls a les arrels del teix.

Detall dels talls a la base de l'arbre mil·lenari (Europa Press/Guàrdia Civil)

Amb aquestes proves, els agents van procedir a la imputació penal de l'home en qualitat d'investigat, entregant les diligències instruïdes al jutjat de Guàrdia de Ponferrada. El sospitós es pot enfrontar ara a un delicte de danys a elements del patrimoni històric, científic, cultural o monumental, establert a l'article 323 del Codi Penal.

 

ARXIVAT A:
PolicialMedi ambientGuàrdia Civil
Anar al contingut