A més de la possibilitat de fer una enquesta, WhatsApp vol ampliar la capacitat de grups i vídeotrucades (CCMA)

Enquestes al WhatsApp: com funcionen, qui les pot fer i quan estaran disponibles

L'opció de crear un qüestionari, de moment, només està disponible per a alguns usuaris de la versió de proves, però aviat es podria estendre

Actualitzat

WhatsApp lluita per mantenir el lideratge dins de les aplicacions de missatgeria i incorpora sovint noves funcions. L'última d'arribar són les enquestes, una novetat que segur que es farà servir moltíssim, especialment als grups.

Fins ara, triar dates, menús i qualsevol altra qüestió similar generava llistes interminables de missatges enganxats als xats grupals, embolics i respostes soltes. Últimament hi ha qui feia sumes d'emojis, fent servir les anomenades "reaccions".

Ara, amb l'arribada d'aquesta opció, la vida a WhatsApp promet ser més pràctica i endreçada. La funció, de moment, no està gaire estesa. L'activació s'ha fet en alguns usuaris d'iOs, el sistema operatiu dels iPhones. Ha aparegut també més tímidament en alguns terminals Android.

L'actualització que permet fer servir la funció d'enquesta, segons els especialistes del portal WABetaInfo, és la versió 2.22.24.19.

Com es crea una enquesta?

La plataforma de missatgeria instantània ha dissenyat un procediment senzill per fer enquestes. Android, iPhone i la versió per a ordinador tindran mecanismes similars.

Per començar, cal clicar el botó per afegir contingut, des d'on pots escollir compartir una foto, un arxiu, la localització o altres. És un símbol de + a iPhone (a la part inferior esquerra de la pantalla) i un clip a Android (part inferior, cap a la dreta).

Allà, si ja tens la funció activada, apareix clarament l'opció "Crear una enquesta". A partir d'aquí, el procés és intuïtiu. S'obre un submenú on només cal afegir una pregunta.

Per defecte, apareixen dues respostes, però se'n poden afegir més (fins a dotze) i canviar-ne l'ordre. A l'exemple, es pot veure la seqüència en un mòbil iOs que ja té la funció activada.

Un cop fet, ja es pot prémer el botó d'enviar. Els participants podran triar la resposta que els sembli millor, clicant-hi.

El recompte apareix de manera que tothom el pot veure.


Per què encara no em surt l'opció?

La nova funció per fer qüestionaris encara no ha arribat a tothom, perquè té un desplegament molt limitat. La tenen disponible només alguns usuaris de la versió de prova, anomenada versió beta, especialment a iOs. Per als qui fan servir Android, és qüestió de temps que arribi.

Qui fa servir la beta és un voluntari que pot trobar-se errors i problemes diversos mentre es dedica a provar les novetats. Un cop l'empresa ha comprovat que tot funciona bé, els canvis s'estenen a la resta d'usuaris.

L'únic que es pot fer si no es forma part del grup de proves és assegurar-se que WhatsApp està actualitzat amb l'última versió. Tot i això, pot ser que la novetat encara estigui desactivada fins que l'empresa ho decideixi.

Aquest mecanisme ha funcionat igual en altres funcionalitats anteriors, com ara les reaccions, una de les darreres novetats.

Més canvis: grups de 100 i videotrucades de 32

WhatsApp és una aplicació integrada a Meta, l'empresa liderada per Mark Zuckerberg, igual que Instagram i Facebook.

Fa dues setmanes, Zuckerberg va anunciar que hi haurà altres novetats a banda de les enquestes, com ara videotrucades que es poden compartir simultàniament amb 32 persones.

A més, s'ampliarà la capacitat dels xats de grup. Ara, estan limitats a 500 persones i podran arribar a les mil. Una altra incorporació futura serien les anomenades Comunitats, diversos grups englobats en un de sol amb els quals es podrà interactuar alhora.

Una altra novetat esperada que podria arribar aviat, segons el mateix portal que es dedica a filtrar informació, és poder editar els missatges un cop enviats, com ja permet Telegram.

També s'estudia que es puguin compartir arxius de fins a 2GB o bé obrir un xat amb un mateix de manera més senzilla. Actualment, WhatsApp té més de 2.000 milions d'usuaris a tot el món.

 

 

ARXIVAT A:
WhatsAppTecnologia
Anar al contingut