Pla general d'operaris d'Endesa substituint el cablejat a la zona de Les Lloses, a Sant Pere de Ribes. Imatge publicada el 6 de juliol de …
Pla general d'operaris d'Endesa substituint el cablejat a la zona de Les Lloses, a Sant Pere de Ribes. Imatge publicada el 6 de juliol de 2016 (horitzontal)

Endesa reforça la seguretat de la xarxa elèctrica de baixa tensió a les zones boscoses del Garraf

Actualitzat

ACN Vilanova i la Geltrú.-Endesa ha renovat parcialment la xarxa elèctrica de baixa tensió de la comarca del Garraf. En concret, ha substituït 5.358 metres de cablejat convencional per un de nova tecnologia, per tal d'augmentar la seguretat i la qualitat, segons informa la companyia en un comunicat. L'actuació ha comportat una inversió de 20.000 euros, dins un pla especial d'Endesa per a la millora tecnològica de línies de baixa tensió que creuen zones boscoses al Garraf. Durant la substitució, s'ha implantat un cable trenat, de mida més reduïda al cablejat anterior, i més resistent als fenòmens meteorològics adversos. Al mateix temps, el nou sistema permet més capacitat de transport d'energia.

La substitució de cablejat s'ha fet, concretament, a Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Cubelles i Olivella. En tots els casos, s'ha actuat en zones amb presència de pi, matolls i altres tipus de vegetació, així com espais sensibles en època d'estiu, que Endesa considera "zones de risc potencial".

Anar al contingut