En llibertat i sense passaport la dona que va simular un part per fer aterrar un avió al Prat

No podrà sortir de l'Estat i s'haurà de personar diàriament al jutjat del Prat

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 5 del Prat ha acordat llibertat provisional i retirada de passaport per a la dona que va fer veure que anava de part per forçar un aterratge d'emergència al Prat. La dona no podrà sortir del país i s'haurà de personar diàriament al jutjat del Prat.

La detinguda s'ha acollit al dret a no declarar. La jutgessa l'acusa de desordres i incitació a la immigració il·legal.

L'avió procedia de Casablanca i anava cap a Istanbul, i 28 persones van aprofitar la situació per saltar i fugir de l'aeronau. Hi ha 10 detinguts, 12 persones en recerca, 5 persones que van tornar a l'avió i la dona que va simular el part, que no pot sortir de l'Estat.

En el cas dels detinguts, s'ha iniciat el procés d'inadmissió per retornar-los al Marroc, segons fonts oficials.

La causa l'ha assumit el jutjat número 5, en funcions de guàrdia, però per la data dels fets li correspon al jutjat 4, que tornarà a avaluar la situació de la investigada.


De matinada amb 228 passatgers a bord

L'aeronau que va haver de fer una parada al Prat era de la companyia turca Pegasus Airlines, que feia el trajecte de Casablanca a Istanbul amb 228 passatgers.

Eren les 4.30 de la matinada de dimecres quan va demanar permís per aterrar i que es donés assistència mèdica a una passatgera embarassada que assegurava que havia trencat aigües i anava de part.

Quan l'aparell va arribar a l'aeroport del Prat i va obrir les portes, 28 persones van saltar de l'avió i van intentar fugir per les pistes, segons la delegació del govern espanyol.

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que acompanyaven els serveis mèdics van aturar la meitat dels passatgers que havien baixat de l'aparell.

A la dona la van traslladar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on, després d'un reconeixement mèdic, es va determinar que no tenia indicis d'anar de part i se li va donar l'alta.

ARXIVAT A:
Aeroport del PratMigracions
Anar al contingut