28 persones fugen d'un avió forçat a aterrar a l'aeroport del Prat per un fals avís de part

La meitat dels passatgers que han saltat de l'aparell, que anava de Casablanca a Istanbul, ja han estat detinguts juntament amb la dona, a qui acusen de simular que anava a donar a llum

RedaccióActualitzat

Un avió de la companyia turca Pegasus Airlines que feia el trajecte de Casablanca a Istanbul amb 228 passatgers ha demanat desviar-se a Barcelona, aquest dimecres, a les 4.30 de la matinada, per poder donar assistència mèdica a una passatgera embarassada que assegurava que havia trencat aigües i anava de part.

Quan l'aparell ha aterrat a l'aeroport del Prat i s'han obert les portes per atendre la dona que havia demanat auxili, 28 persones han saltat de l'avió i han intentat fugir per les pistes, segons ha informat la delegació del govern espanyol.

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que acompanyaven els serveis mèdics --segons el protocol establert per a aquests casos-- han aturat a la meitat dels passatgers que han baixat de l'aparell. L'altra meitat ha aconseguit fugir.

La dona ha estat trasllada a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona on, després d'un reconeixement mèdic, s'ha determinat que no tenia indicis d'estar de part i se li ha donat l'alta.

La policia l'ha detingut allà mateix acusada d'un delicte de desordres públics per presumptament fingir que anava a donar a llum.

De la resta de passatgers que han sortit de l'aparell, a 12 encara els busquen, 5 han acceptat tornar a pujar a l'avió i continuar el viatge, 8 han quedat detinguts al matí --entre els quals hi ha la dona embarassada-- i a dos més els han detingut a la tarda, un a dins i un a fora de les instal·lacions.

En el cas dels detinguts s'ha iniciat el procés d'inadmissió per a ser retornats al Marroc, segons fonts oficials.

El canvi de rumb de l'aparell l'han registrat des del compte no oficial d'aficionats de l'avió Aerobarcelona:


Fa un any, la fugida d'un grup de passatgers va obligar a tancar l'aeroport de Son San Joan, a Palma de Mallorca, durant tres hores.

L'avió, que viatjava del Marroc a Turquia, també havia aterrat de forma imprevista per atendre una emergència mèdica, després que un passatger simulés un coma diabètic.

 

ARXIVAT A:
Aeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut