"Em van tirar per un barranc": atac homòfob durant el macrobotelló de la UAB

El noi va rebre cops de puny i el van tirar per un barranc quan va defensar la seva amiga d'una agressió masclista, que també ha presentat una denúncia

Actualitzat

Un jove homosexual denuncia que va ser víctima d'una agressió homòfoba durant el macrobotelló del cap de setmana passat a la Universitat Autònoma, UAB, quan intentava defensar la seva amiga dels comentaris masclistes de la persona que després el va agredir. Els dos han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra, que estan investigant el cas.

"Això va començar com una agressió masclista i va acabar amb una agressió homòfoba. Hem decidit denunciar perquè  hi ha molts casos d'agressions homòfobes i masclistes i no podem quedar-nos callats quan els agressors en surten impunes."

El jove Andrés León Padilla s'ha atrevit a explicar al programa "Planta baixa", de TV3, com el comportament masclista contra la noia va passar de les paraules a les escopinades, i que quan ell hi va intervenir, l'agressor el va colpejar i tirar per un barranc entre amenaces i insults.

 

L'Andrés ha relatat que ell i la seva amiga solen anar al Campus a veure amics que viuen a la Vila i que aquell divendres es van trobar amb el macrobotelló.

Un jove, -ha explicat Andrés-, va començar a fer comentaris desagradables i masclistes a la seva amiga. Quan aquesta li va dir que la deixés en pau, la va començar a insultar i a escopir la cara. Quan l'Andrés hi va intervenir, l'agressor s'hi va encarar amb crits homòfobs i amenaces de mort. "Jo no el vaig insultar perquè temíem que ell i els amics amb qui anava ens apallissessin als dos", explica.

Però l'Andrés va rebre un cop de puny a la cara que el va tombar. Quan s'aixecava de terra l'agressor el va agafar i el va tirar per un barranc, i en la caiguda es va fer una ferida en una mà.

La denúncia s'ha presentat per amenaces i lesions "amb agreujant d'homofòbia", mentre que la noia ha presentat denúncia per amenaces.

L'agressor i el seus companys van fugir del lloc dels fets.

"El 112 ens van dir que tenien por"

L'Andrés ha explicat les dificultats que hi va haver per socorre'l. La seva amiga va haver de demanar ajuda per treure'l del barranc, on s'havia clavat una branca, però que el 112 no va voler accedir al campus.

"Els del 112 ens van dir que tenien por de pujar perquè hi havia molta gent. Més o menys durant mitja hora em vaig estar dessagnant fins que ens van dir que podíem anar a la rotonda de l'AP-7 i allà, finalment, l'ambulància em va traslladar a l'hospital."

L'Andrés assegura que la gent que hi havia divendres passat al Campus no era l'habitual, eren més joves "i anaven al que anaven": "No era gent de la UAB. No ens havíem trobat mai amb això".

Brutícia i desperfectes a la Vila del Campus de la UAB després del macrobotellot (ACN/@xiuxiuejam)

La UAB ha calculat en uns 50.000 euros els desperfectes causats per la festa, i FGC en uns 4.000 euros les destrosses a tres estacions --Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat--, per pintades a l'interior d'un tren i el trencament de seients.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Violència masclistaHomofòbiaMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut