Un macrobotelló amb 8.000 joves desborda el campus i els accessos de la UAB

La trobada il·legal al campus de Bellaterra partia d'una convocatòria d'una festa inexistent a la Facultat d'Enginyeria que ha corregut a les xarxes

Actualitzat

En caps de setmana anteriors, ja hi havia hagut botellons a l'entorn del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, però aquest divendres la festa s'ha desbordat completament i ha acabat amb incidents i destrosses. Hi han assistit uns 8.000 joves, segons ha dit a TV3 el rector, Javier Lafuente.

Els Mossos han hagut d'actuar per controlar els accessos i investiguen una agressió sexual que hauria patit una noia de 18 anys. Fins ara no s'ha informat de detinguts.

L'origen de la concentració ha estat la convocatòria a través de xarxes d'una festa inexistent a la Facultat d'Enginyeria, segons ha avançat RAC1, que ha funcionat com a reclam per aplegar centenars de joves, que han acabat fent la seva festa amb la música dels mòbils o dels cotxes i l'alcohol que ja portaven.

La convocatòria falsa que ha corregut per les xarxes (CCMA)
 

L'assitència massiva de gent ha col·lapsat les carreteres d'accés i sobretot s'ha notat a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat que té parada a Bellaterra.

A través de les xarxes han arribat les queixes, sobretot d'usuaris dels Ferrocarrils. Als primers trens del matí encara hi havia joves que tornaven del macrobotellot.

Avís als Mossos

L'equip de govern de la UAB ha rebutjat el botelló, en un comunicat, on ha criticat l'"actitud totalment incívica i irresponsable, tant per part dels anònims convocants com dels milers de joves de diversos punts de la comarca que hi van assistir".

Asseguren que "es van posar en marxa els dispositius propis de controls, amb la mobilització de més personal de seguretat privada de la universitat i es va avisar als Mossos d'Esquadra i a la Policia Local de Cerdanyola del Vallès per tal que intentessin tancar els accessos al campus".

Des de la universitat, demanen "la implicació i el compromís de tots els agents socials" i "una reflexió profunda per part de les diverses autoritats públiques per intentar prevenir i evitar fets semblants en el futur". Sobre això, afegeix que "el fet que el campus de la UAB sigui totalment obert i amb molts punts d'accés van fer impossible que s'impedís la concentració".


Intoxicacions etíliques

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha informat que ha hagut d'atendre deu persones per contusions i intoxicacions etíliques, sense cap cas greu, i que han enviat deu ambulàncies al campus.

Estudiants de la Vila Universitària han denunciat aquest matí que alguns dels participants en el macrobotellot van entrar als pisos i van provocar destrosses.També s'haurien comès robatoris de mòbils i ordinadors.

Alguns universitaris han col·laborat en la neteja del campus.


50.000 euros de danys a la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona xifra en 50.000 euros els danys provocats pel botellón.

La despesa suma el reforç del servei de neteja i de seguretat, però també els desperfectes per actes vandàlics. Hi ha danys en diversos espais del campus: destrosses en el mobiliari urbà, barreres i infraestructures del campus i també en senyals de trànsit i indicadors situats en diversos dels vials.


Danys als trens

A banda, un tren d'FGC de la línia del Vallès (S2, de Barcelona a Sabadell) va patir també destrosses, pintades i seients arrencats per l'acció de diversos vàndals.

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat ha condemnat "enèrgicament" els "lamentables fets" ocorreguts i ha expressat la seva "solidaritat i suport al rector i equip de govern", i al conjunt de la comunitat universitària.

El sistema universitari de Catalunya, ha assenyalat la conselleria en un comunicat, "no pot tolerar actes incívics en els seus campus que traspassen de llarg els límits acceptables i atempten directament contra els valors democràtics que regeixen a les universitats".

ARXIVAT A:
UniversitatCovid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut