Puigdemont, Torra i Artadi, en una reunió a Berlín el maig del 2018
Puigdemont, Torra i Artadi, en una reunió a Berlín el maig del 2018

Elsa Artadi renuncia a ser alcaldable per Barcelona i deixa la política

L'actual cap de files de Junts a l'Ajuntament justifica la decisió per "raons personals"

Actualitzat

Elsa Artadi, actual portaveu de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, no serà la candidata a l'alcaldia a les eleccions municipals del 2023, segons ha avançat El Nacional i ha confirmat TV3. En una roda de premsa aquest divendres al migdia, ha explicat els detalls sobre la decisió. Diu que no té forces per continuar i que deixa la política.

La líder de Junts a Barcelona addueix "raons personals" per no encapçalar la llista de Junts al consistori barceloní i s'estaria plantejant deixar la política. Actualment, a banda de cap de files del grup municipal de Junts per Barcelona, és diputada al Parlament i fins fa poc era la portaveu del partit.

Artadi va renunciar fa un any a entrar al govern de la Generalitat, tot i que era la favorita per ocupar la vicepresidència, un càrrec que finalment va ser per a Jordi Puigneró.

Després d'haver format part de l'equip negociador de Junts en les converses per formar l'actual govern de la Generalitat, l'exconsellera de Presidència va assegurar que la seva prioritat era continuar al consistori: "Em quedo a l'Ajuntament, al partit i al Parlament", va dir en una entrevista al "Més 324".

Artadi, durant una roda de premsa al Parlament
Artadi, durant una roda de premsa al Parlament (ACN/Sílvia Jardi)

D'impulsar La Grossa a ser la cara visible de Junts

Artadi va néixer a Barcelona l'any 1976. Abans d'entrar en política, va fer carrera acadèmica. Llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, es va doctorar a la prestigiosa Universitat de Harvard. Va ser professora a Milà i a Xangai, a més d'assessora del Banc Mundial.

L'any 2011, durant el primer govern d'Artur Mas, va entrar a la Generalitat com a assessora d'Andreu Mas-Colell a la conselleria d'Economia. Va començar a ser coneguda com a directora general de Tributs i Jocs, quan va impulsar el sorteig de La Grossa de Cap d'Any.

Quan Carles Puigdemont va ser investit president de la Generalitat, Artadi va ser nomenada directora general de Coordinació Interdepartamental. Des d'allà es va convertir en una persona de la màxima confiança del president.

Artadi, presentant les novetats de La Grossa quan era directora general de Tributs i Jocs
Artadi, presentant les novetats de La Grossa quan era directora general de Tributs i Jocs

En les eleccions al Parlament del 2017, en plena aplicació de l'article 155, va ser la directora de campanya de JxCat, que va ser la formació independentista més votada.

Durant els mesos següents, en què es va intentar investir Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull, Artadi va sonar com una de les possibles candidates a presidir la Generalitat. Finalment, l'escollit va ser Quim Torra.

El juliol de 2020, va ser una dels signants del manifest que anunciava la voluntat de convertir Junts en un partit i deixar enrere el PDeCAT. Des de la fundació de Junts, Artadi ha estat una de les cares visibles de la formació.

Puigdemont, Torra i Artadi, en una reunió a Berlín el maig de 2018
Puigdemont, Torra i Artadi, en una reunió a Berlín el maig del 2018 (Europa Press)
ARXIVAT A:
JxCatElsa ArtadiAjuntament de Barcelona
Anar al contingut