Barcelona

Catalunya tindrà la seva pròpia rifa de Nadal: la Grossa de Cap d'Any

Aquest Nadal, Catalunya tindrà la seva pròpia rifa. Es dirà la Grossa i es rifarà l'últim dia de l'any. Les butlletes, que costaran 5 euros, es podrien posar a la venda al setembre, als punts de venda habituals de Loteria de Catalunya però també als comerços. Els premiats rebran 100.000 euros per butlleta.

RedaccióActualitzat
Aquest Nadal, Catalunya tindrà la seva pròpia rifa. La Generalitat ja té molt avançat el projecte, que competirà amb el sorteig espanyol. De fet, segons han explicat fonts del Departament d'Economia, es dirà la Grossa i es rifarà l'últim dia de l'any.

Les butlletes, que costaran 5 euros, es podrien vendre a partir del setembre, als punts de venda habituals de Loteria de Catalunya però també als comerços. Els premiats rebran 100.000 euros per butlleta, és a dir, un premi de 20.000 euro per cada euro jugat, el mateix que paga l'Estat als guanyadors de la seva grossa de Nadal. A més, hi haurà segon i tercer premis: per al segon, de cada euro invertit, el premi serà de 6.500 euros, i per al tercer, 3.000 euros per cada euro.

Qui cantarà la grossa catalana?

L'objectiu de la Generalitat és atraure part dels beneficis que aconsegueix la rifa espanyola. De fet, la data triada per al sorteig, l'últim dia de l'any, farà que competeixi directament amb la rifa de Nadal, el 22 de desembre, i el sorteig de Reis, el 6 de gener. Pel que fa al disseny, tindrà uns punts de color amb una petita senyera en un lateral i hi dirà "Grossa de Cap d'Any". El que queda per perfilar del nou sorteig és la posada en escena. El lloc i l'hora, qui i com es cantaran els números i premis.

Catalunya serà la primera comunitat de l'Estat que té la seva pròpia rifa de Nadal. Com ja passa amb la resta de sortejos de la Generalitat, el 70% dels ingressos es destinaran a pagar premis i el 30% restant, a projectes socials. L'organisme que se n'encarregarà és l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut