Quim Torra, 131è president de la Generalitat després de 199 dies sota el 155

És la quarta vegada que un president de la Generalitat és investit en segona votació, després de Jordi Pujol i Artur Mas

Actualitzat

El Parlament ha investit Quim Torra 131è president de la Generalitat amb els vots de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana i les quatre abstencions de la CUP, en la segona sessió del debat d'investidura al Parlament. Els resultat ha estat: 66 sí, 65 no i 4 abstencions.

Quim Torra ha fet una breu intervenció d'agraïment:

"Vull agrair a Junts per Catalunya el seu suport. Ha estat apassionant. Agraeixo la vostra companyia. Moltes gràcies. Companys d'ERC, gràcies pel vostre suport. A la meva família, moltes gràcies i al poble Catalunya, les paraules que va dir Carrasco i Formiguera just abans de morir: Visca Catalunya lliure!"

El ple ha acabat amb el "Cant dels Segadors".

 

Aquest ha estat el quart intent per investir president en aquesta nova legislatura després de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull, i també la quarta vegada que un president de la Generalitat és investit en segona votació des dels anys 80. Abans, també van ser escollits en segona votació Jordi Pujol, el 1980 i el 1995, i Artur Mas, el 2010.

En aquesta investidura, no hi ha hagut la tradicional imatge de la salutació entre el president entrant i el sortint. Precisament, Carles Puigdemont segueix el debat a través d'internet a des de Berlín. Puigdemont ha pres nota del discurs de Torra i s'ha enutjat per l'actitud de Ciutadans.

Abans de l'inici del ple, per primera vegada des del 27 d'octubre s'ha vist llum al despatx del president de la Generalitat.

A partir d'ara s'espera que el rei firmi el nomenament. Normalment es fa així, però no hi està obligat i també podria ser que ho fes dies després. Sigui com sigui, un cop firmat, es publicarà al "Diari Oficial de la Generalitat".

Podria ser aquest dimecres i, el mateix dia, Quim Torra prendria possessió com a president de la Generalitat. I entre dijous i divendres, el president anunciarà el nou govern i els consellers també prendran possessió dels càrrecs.

 

 

Qui és Quim Torra

El 131è president de la Generalitat, Quim Torra, té 56 anys, és editor i expert en història. La seva trajectòria professional l'ha lligat al món de les assegurances, on té més de 20 anys d'experiència a l'empresa privada, i també ha treballat a Suïssa.

Ha estat president d'Òmnium Cultural, entre Muriel Casals i Jordi Cuixart, va ser director del Born Centre Cultural durant la seva primera etapa de reobertura al públic i es va incorporar a la llista de Junts per Catalunya cridat pel mateix Puigdemont.

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut