Gavà

Els veïns han desallotjat víctimes mentre no han arribat els bombers

L'explosió de gas de Gavà, a les tres de la matinada, ha despertat molts veïns del barri de Ca n'Espinós. En sentir l'explosió han sortit al carrer i han mirat d'ajudar les víctimes. Alguns han explicat a TV3 i a Catalunya Ràdio com han estat els primers moments després de la deflagració. Els veïns diuen que ells mateixos han desallotjat les víctimes mentre no arribaven els equips d'emergència, que pel que sembla han arribat força tard, segons expliquen els testimonis presencials. Des de l'administració, però, el conseller d'Interior, Joan Saura, destaca la "rapidesa exemplar" dels serveis d'emergència.

Actualitzat
Els bombers i les ambulàncies "han tardat molt a venir" al lloc on hi ha hagut l'explosió. Ho deia una veïna en declaracions a Catalunya Ràdio, que afegia que l'explosió ha estat "com un cop molt fort; em pensava que havia caigut alguna cosa de casa meva". En treure el cap per la finestra, però, ha vist la gent del barri "plorant i cridant" i foc a l'edifici sinistrat. Diu que ha sortit corrents i corrobora que els "veïns han tret la majoria dels ferits".

Un d'aquests que ha ajudat a rescatar les víctimes ha estat Juan Expósito, que en declaracions als micròfons d'aquesta casa explicava que han instal·lat escales des del carrer per treure els ferits. Han tret nens i també els adults, "tots vius", deia Expósito. Fernando González puntualitzava que els veïns "anaven ben cremats, però estaven vius". Expósito, que ja ha saltat del llit en sentir "com si tronés", s'ha queixat que en un primer moment només hi havia policia i els veïns, però que els bombers, que encara són a l'edifici investigant les causes de l'explosió, no han arribat fins més tard.

De fet, els testimonis expliquen que fins i tot han fet servir escales des del carrer per evacuar els ferits. "Hem evitat que es llancessin al carrer", ha dit una veïna, "es volien tirar des dels balcons, però amb les escales els hem ajudat a baixar". Un altre veí que viu al davant de l'edifici sinistrat ha explicat que quan han sortit de casa, amb la seva dona, per veure què passava "hem vist gent caminant pel carrer, cremats i despullats" i ha afegit que no només han tardat els bombers, "les ambulàncies també".

El conseller Saura parla de "rapidesa exemplar"

Els testimonis dels veïns de la zona no els comparteix el conseller d'Interior, Joan Saura, que lluny d'admetre que els equips d'emergència han arribat tard assegurava des del lloc dels fets que han actuat amb una "rapidesa exemplar". Segons el conseller, el primer vehicle dels Bombers de la Generalitat "ha arribat al lloc dels fets en vuit minuts".

Els veïns també han assegurat que ells mateixos també han traslladat alguns dels ferits als hospitals. Aquest fet, segons el conseller, "és comprensible" però ha reiterat que tots els equips d'emergència, incloses les ambulàncies, "han actuat amb rapidesa".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut