Gavà

Els Mossos d'Esquadra confirmen que l'explosió de Gavà ha estat de gas natural

Un portaveu dels Mossos d'Esquadra ha confirmat que l'explosió d'un edifici a Gavà, aquest dimecres, ha estat causada per una fuita de gas natural. La policia ha obert al trànsit el carrer Camí, que ha estat tallat tot el dia per les feines de retirada de la runa. La Generalitat ha obert un expedient per investigar-ne les causes concretes. Els tècnics n'han recollit informació, però no es creu que arribin a una conclusió abans de tres mesos. Un total de 28 persones han resultat ferides per la deflagració, i divuit d'elles es troben en estat greu i molt greu.

Actualitzat
El conseller d'Interior, Joan Saura, ja havia avançat que la causa més probable era una fuita de gas natural, i també havia destacat que uns moments abans de la deflagració, hi havia hagut una fuita d'aigua. La policia científica ho ha de continuar investigant. Els tècnics de la Direcció General d'Energia i Mines elaboraran un expedient informatiu que n'expliqui les causes exactes. L'informe es podria acabar en un termini d'aproximadament tres mesos.

El delegat de Gas Natural a l'àrea de Barcelona, Manel Estajo, ha corroborat la informació que ha aportat el conseller. Una fuita d'aigua podria haver afectat una canonada de gas natural i haver-ne causat l'explosió. Estajo ha afirmat que l'edifici tenia una part del subministrament amb gas natural i una altra amb gas butà. La companyia ha dit que dels dotze habitatges de la finca sinistrada, nou eren clients seus. De fet, els bombers han confirmat que hi havia bombones de butà a fora de l'edifici.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut