Barcelona

La Verneda, Cornellà i el Fondo, els antecedents

L'explosió de gas a Gavà ens recorda, inevitablement, fets similars que hi ha hagut a Catalunya els últims anys i que ens fan veure que el gas és potencialment molt perillós. Els més importants són l'explosió a Cornellà de Llobregat, la del barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet i la del barri de la Verneda de Barcelona. En aquest últim cas, però, l'origen podria no haver estat accidental. Sigui com sigui, el balanç de víctimes mortals va ser de sis morts i més de mig centenar de ferits, als quals hem de sumar ara els 25 de Gavà.

Actualitzat
El 12 de gener del 2006, a quarts de set del matí la notícia se situava al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. L'acumulació de gas a conseqüència d'una fuita va provocar una potent explosió. El resultat: dues persones mortes, una veïna de l'edifici sinistrat i un operari de la companyia del gas. Vint-i-dues persones més van resultar ferides, la majoria bombers, i tres han quedat amb seqüeles importants.

Els veïns havien alertat hores abans de la forta pudor de gas que se sentia a la zona, per això els tècnics i bombers hi eren en el moment dels fets. La fuita era exterior, al carrer, però va afectar greument tres edificis de la rambla del Fondo, que van haver de ser enderrocats perquè van quedar molt malmesos. A hores d'ara, els veïns afectats encara no tenen els pisos nous, que s'estan construint. Hauran d'esperar, encara, aproximadament un any.

També al gener, concretament el dia 26, del 2007, Cornellà de Llobregat era escenari d'una altra explosió de gas. En aquest cas en una finca de recent construcció. Una nena de dos anys hi va perdre la vida i vint-i-dues persones van resultar ferides. La deflagració va provocar un immens forat a la façana de l'edifici visible des de la ronda de Dalt, ja que l'edifici està situat a l'avinguda Porta Diagonal, a tocar d'aquesta via. Una dotzena de famílies van haver de passar mesos fora de casa, mentre es rehabilitava l'immoble.

El tercer sinistre ens porta al barri de la Verneda de Barcelona, concretament a la rambla Prim. Era el 17 de març passat. Però, mentre que les dues anteriors explosions van ser accidentals, en aquest cas no és tan clar. Tres persones van morir, entre elles la dona que se sospita que podria haver provocat els fets, poc després de la deflagració havia de ser desnonada de l'habitatge. Les altres dues víctimes, eren dos germans que vivien al pis del costat. La deflagració, com en els casos anteriors, va ser molt potent i va deixar la finca força afectada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut