Londres

Els tres màxims directius de Google van cobrar el 2006 un sou brut anual d'un dòlar

Els tres màxims directius de Google van cobrar l'any passat un salari brut anual d'un dòlar -uns 75 cèntims d'euro-, segons es desprèn dels comptes de la companyia. La BBC ha fet una ullada als números i ha comprovat que aquesta és la xifra modesta que van rebre el conseller delegat del cercador d'internet que més s'utiliza al món, Eric Schmidt, i els seus fundadors, Larry Page i Sergey Brin. A aquest dòlar, però, s'hi ha de sumar la generosa suma de diners obtinguda a partir de la revaloració de les accions de Google, quantitat que va pujar fins als 31.500 milions de dòlars, poc més de 23.500 milions d'euros.

Actualitzat
Eric Schmidt va obtenir gairebé 5.000 milions de dòlars en accions i Page i Brin, més de 13.000. Els títol de Google s'han multiplicat per prop de 4,5 des que van sortir a la borsa l'estiu del 2004. Han passat dels 85 dòlars inicials als 460 actuals.

Als beneficis per les accions encara cal sumar-hi altres compensacions que van rebre els directius. Així, per exemple, el conseller delegat va rebre més de 550.000 dòlars en concepte de "seguretat personal". A banda, han tingut a la seva disposició un avió privat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut