Estats Units

Microsoft posa a la venda a tot el món l'últim sistema operatiu, el Windows Vista

Ja està a la venda a tot el món el nou sistema operatiu de Microsoft: el Windows Vista. Segons la companyia, el nou Windows millora els aspectes gràfics, la seguretat, les recerques i l'apartat multimèdia. Això sí, per fer-lo funcionar al màxim rendiment, caldrà tenir ordinadors potents i amb molta memòria. També es posa a la venda la nova versió de Microsoft Office. Coincidint amb aquests llançaments, però, diverses empreses competidores han denunciat que Microsoft torna a fer servir pràctiques que ja van ser declarades il·legals a la Unió Europea.

Actualitzat

Amb un gran acte de presentació a Nova York, Microsoft ha llançat a tot el món el seu nou sistema operatiu, Windows Vista, la seva gran esperança per situar-se de nou a la primera línia de la tecnologia. "Avui és el dia més important de la història de la companyia", ha dit durant l'acte el conseller delegat de l'empresa, Steve Ballmer.

En els cinc anys que han passat des que va llançar el seu anterior sistema, l'XP, han canviat molt les coses per a Microsoft, que ha hagut de lidiar amb durs competidors en diverses àrees del seu negoci. Així, recentment ha estrenat el seu reproductor de música digital Zune per intentar treure quota de mercat a l'iPod d'Apple; el mateix que amb la videoconsola xBox, que vol competir amb Playstation de Sony, o amb el seu buscador, que vol reptar el líder absolut del mercat, Google.

Però pel que fa al sistema operatiu i al seu paquet de programes Office, Microsoft es manté com a líder i vol seguir sent-ho. Per això, per no defraudar ningú, ha sotmès les diferents versions del programa al sever judici dels seus usuaris.

El nou sistema incorpora un grafisme nou i cridaner, un poderós motor de recerca i mesures de seguretat noves i imaginatives. Amb Windows Vista es podrà controlar no només el tipus de pàgines web a què accedeixen els menors d'edat, sinó fins i tot les hores que estan connectats a l'ordinador i el tipus de videojocs amb què s'entretenen. Una altra de les novetats és que converteix l'ordinador en l'element central de la tecnologia de la casa, amb fàcil accés a la televisió, a la videoconsola i als diferents sistemes d'entreteniment, com la música o el cinema.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut