Madrid

El domini .cat es consolida amb 21.000 registres en el primer any de vida

El domini .cat ha aconseguit, en el primer any de vida, 21.000 registres, una xifra que consolida aquest domini propi de la llengua i la cultura catalanes. El més destacable, però, és el gran nombre de documents en català que reuneix el .cat a la xarxa, uns quatre milions. Pel que fa als registres, un 60% l'han demanat particulars o associacions, un 25% corresponen a empreses i un 15% estan a nom de l'administració. Els objectius a partir d'ara per a la Fundació .cat són facilitar encara més els tràmits per donar d'alta aquest domini.

Actualitzat
El domini de la comunitat lingüística i cultural catalana a internet, el .cat, ha aconseguit en el seu primer any d'existència més de 20.000 registres. Tot i que molts encara no estan actius, els dominis .cat ja han penjat a la xarxa uns quatre milions de documents en català. Entre un 30 i un 40% dels registrats són empreses, institucions o particulars que fins a la creació del domini mai no s'havien animat a tenir presència a internet.

Però després d'analitzar les dades del domini quan es compleix el seu primer aniversari, Joan Francesc Gras, president de la Fundació .cat, ha volgut subratllar sobretot l'èxit que suposa haver consolidat un domini amb continguts en català.

Joan Francesc Gras ha explicat a TV3 que durant l'últim míting a Marràqueix de la fundació va tenir l'honor de parlar amb Vin Cerf, un dels pares d'internet que ara és a Google. "Nosaltres vam anar molt contents a dir-li que ens funcionava el domini, però ell ens va dir: "No, teniu una cosa millor que us funciona al domini, teniu molts continguts, perquè jo m'he cuidat de mirar quants continguts teniu i en teniu molts", ha relatat. "És a dir, un dels pares d'internet no es va sorprendre que ens xuti el domini, sinó que es va sorprendre que tingui continguts", ha subratllat, a l'hora d'explicar per què estan contents del resultat de la seva iniciativa.
Anar al contingut