Els sindicats negociaran la compensació de les hores perdudes pel permís retribuït

El decret diu que les jornades laborals del 30 de març al 9 d'abril s'hauran de recuperar abans que acabi l'any i es farà en el termes que ho pactin sindicats i patronals

RedaccióActualitzat

Els sindicats CCOO i UGT han avalat les noves restriccions sobre l'activitat econòmica anunciades pel president del govern, Pedro Sánchez, aquest dissabte.

Les centrals CCOO i UGT han dit que estan disposats a negociar amb les patronals com es recuperaran posteriorment les hores perdudes mentre duri aquest permís retribuït, inicialment emmarcat del 30 de març al 9 d'abril.

 

Respectar períodes de descans

De fet, es tracta d'un permís recuperable i es podran començar a recuperar les hores deixades de treballar des de l'endemà mateix de la finalització de l'estat d'alarma i fins el 31 de desembre de 2020.

Aquests termes es pactaran en una comissió negociadora que s'ha de constituir en un període màxim de cinc dies a partir de la finalització de l'estat d'alarma i dins del marc de la negociació colectiva.

La recuperació d'aquestes hores no podrà suposar l'incompliment dels períodes mínims de descans diari i setmanal i s'hauran de respectar els drets de conciliació de la vida personal, laboral i familiar reconeguts legalment.

 

 

 

Criteri vàlid de Sanitat

Els sindicats amb representació majoritària consideren que el criteri de les autoritats sanitàries és el que cal tenir en compte. Si estimen necessari reduir la producció i que només funcionin els serveis essencials, els sindicats hi donen suport.

D'acord amb la seva opinió, l'objectiu ara és "frenar la propagació del virus", per sobre de qualsevol altra consideració, segons el comunicat que han fet públic.

Mesures de protecció

Els sindicats secunden així les mesures restrictives del govern, perquè consideren que contribueixen a "salvar l'ocupació i salvar les empreses".

Les dues organitzacions insisteixen que les persones que treballen en activitats essencials han de comptar amb totes les mesures de protecció necessàries per garantir la seva seguretat i la seva salut.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaCoronavirus Drets laborals
Anar al contingut