El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego
El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego
Barcelona

Els sindicats avisen que "la crisi continua instal·lada en la gent" i reclamen que es reprengui la negociació col·lectiva

UGT i CCOO animen els treballadors a reclamar una apujada dels sous i una ocupació de qualitat, aquest Primer de Maig

RedaccióActualitzat

Els sindicats UGT i CCOO aprofiten l'1 de Maig per alertar sobre el cofoisme que veuen instal·lat en les administracions. Avisen que la crisi encara és ben present en la població i reclamen una apujada dels sous i una ocupació de qualitat.

Abans de la manifestació de Barcelona pel Dia del Treballador, els secretaris generals d'UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, han animat els treballadors a reclamar els seus drets.

Gallego ha carregat contra el govern espanyol i català per la "tendència a instal·lar-se en el cofoisme". Assegura que només parlen de "dades macroeconòmiques molt positives, que estem sortint de la crisi i que tot va molt bé". Critica, però que la realitat "és molt més dura":

"Hi ha dades macroeconòmiques positives, però la crisi segueix instal·lada a la gent. La majoria de la gent viu pitjor del que vivia fa 7 o 8 anys."

Gallego argumenta que es tracta d'un "moment molt perillós", perquè els governs no parlen de la realitat.

Josep Maria Álvarez assenyala un culpable d'aquesta situació. Denuncia que la negociació col·lectiva està aturada i això impedeix la millora de les condicions laborals.

"La negociació col·lectiva és l'eina per poder repartir la riquesa que es produeix a les empreses. I està, des que es va fer la reforma laboral i potser una mica abans i tot, absolutament aturada."

Tot i això, Álvarez assegura que "som al final d'un cicle de retallades i de pèrdua de drets" i que ara toca "repartir". El líder d'UGT conclou que "els  set anys de crisi han servit perquè els rics siguin més rics i per treure'ns drets", però és l'hora d'"iniciar una nova etapa".

Anar al contingut