Tarragona

Els promotors del Tarragonès aturen la construcció de pisos fins que s'esgoti l'estoc actual

La crisi econòmica s'està deixant sentir en molts sectors i un dels més afectats és el de la construcció, on la baixada de les vendes de pisos és ja alarmant. Al Tarragonès, ha caigut un 63% i hi ha a prop de mil habitatges en estoc. L'Associació de Promotors Immobiliaris d'aquesta comarca ha anunciat que no es construirà més fins que es venguin els pisos existents i que han hagut d'abaixar els preus fins i tot per sota del que marca la Generalitat. Reclamen a les intitucions que actuïn, i a les entitats financeres que en facilitin la compra.

Actualitzat
Diego Reyes és el president de l'Associació de Promotors Immobiliaris del Tarragonès. Com molts dels seus col·legues, està preocupat per la situació del sector i, sobretot, pel futur més immediat. No hi ha compradors i això ha provocat una reacció immediata. En Diego ha aturat dues promocions i es dedica a acabar les obres que ja té començades. El mateix passa a tota la comarca, on la construcció cau un 63%.

Els promotors asseguren que no construiran més fins que s'esgoti un estoc que, al Tarragonès, es xifra al voltant del miler d'habitatges. Segons els promotors, això provocarà que l'any 2010 no hi hagi prou oferta d'habitatge de primera residència.

Per tot plegat, el sector reclama que les institucions actuïn i que les entitats financeres ajudin els compradors.

L'associació recorda que els preus estan congelats des de l'any 2006 i que s'ajusten al preu concertat català, que fixava en un màxim de 250.000 euros el preu d'un pis de 80 metres quadrats a Tarragona. Tot i això, es pot trobar algun bloc de pisos que té un preu més baix que l'exigit per la Generalitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut