ANÀLISI

Els plats trencats del canvi

Des del quarter general d'ERC

Actualitzat
Ser el capità d'un vaixell que naufraga requereix molta sang freda per saber com actuar. Al líder d'ERC, Joan Puigcercós, li toca ara aquest difícil paper. A la roda de premsa de valoració dels resultats, les expressions dels militants i dels membres de la direcció del partit parlaven per si soles: serietat, cert desconsol i un punt de neguit.

Puigcercós ha atribuït la pèrdua d'onze escons a la divisió de l'independentisme i al fet que són la víctima del canvi de govern. Dels socis del tripartit, ERC ha estat la formació que més escons ha perdut i qui ha pagat els plats trencats de la victòria de CiU.

Davant dels mitjans i després de reconèixer la derrota, el líder dels republicans ha rebut el suport dels seus amb abraçades, petons i aplaudiments. En silenci, ha sortit de la sala de premsa precedit pels seus col·laboradors i la militància.

A poc a poc els membres del partit han abandonat l'hotel de concentració. Avui no hi ha festa. Només han quedat membres de l'organització recollint i un petit grup de la direcció que intentava ofegar les penes al bar.

Anar al contingut