Lluís Gavaldà al Liceu durant el concert de presentació de "Som" (ACN)
Barcelona

Els Pets trenquen 5 anys de silenci discogràfic, en un concert reivindicatiu al Liceu

Al primer concert de presentació de "Som" han dedicat una cançó als líders independentistes empresonats

RedaccióActualitzat

Els Pets han estrenat l'últim disc, "Som", al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Els de Constantí han exhaurit totes les entrades per aquest concert, que ha trencat un silenci discogràfic de cinc anys, amb cançons plenes de maduresa.

Els més de 2.000 assistents al Liceu han gaudit de temes clàssics com "Agost" i d'altres del nou àlbum com "Wittgenstein", amb retrobaments d'amors passats, o "La vida és molt avorrida sense el teu cos".

Gavaldà ha recuperat "La vida és bonica (però complicada)" i l'ha dedicat als líders independentistes empresonats amb un "No em pensava, quan la vam fer, que aquesta cançó seria tan vigent avui; parla de gent que és a les presons i de gent que els enyora". Un moment en què el Liceu ha esclatat en aplaudiments i crits de "llibertat".

De fet, dues de les cançons del seu últim treball estan relacionades amb l'actualitat: les mobilitzacions independentistes i les càrregues policials de l'1-O apareixen en les lletres de l'"Exèrcit que vindrà" i "Prendre mal".

 

 

Gairebé dues hores de música pel primer concert de presentació de "Som", publicat a l'octubre, un àlbum en què afirmen haver buscat "l'essència de la cançó" tot sortint de la seva "zona de confort".

Després de tres dècades de carrera, segueixen amb la seva aposta per un pop cada vegada menys festiu i sovint intimista, amb una posada en escena càlida i minimalista.

Amb Lluís Gavaldà instal·lat a Anglaterra i les seves vides professionals força diversificades, afirmen que no tenen les urgències d'altres èpoques però que segueixen amb ganes d'explicar coses.

Lletres i sons, despullats com mai, en un nou disc amb Joan Pons, conegut amb el sobrenom artístic d'El Petit de Cal Eril, com a productor.

La gira de presentació de "Som" té quatre actuacions més programades, a Manresa, Granollers, Mallorca i Reus.

ARXIVAT A:
Procés catalàMúsica
Anar al contingut