Barcelona

"Els pastorets" del "Polònia" encenen les crítiques de l'arquebisbat de Barcelona

La paròdia del "Papi" de Roma al programa de TV3 "Polònia" no agrada als estaments eclesiàstics, i s'han decidit a manifestar-ho en públic després de l'emissió del programa especial "Els pastorets, àdhuc" d'aquest dijous passat. El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha criticat la "paròdia dels fets i personatges presents en el naixement de Jesucrist" que van interpretar els polítics caricaturitzats pel programa. L'arquebisbat lamenta que des de la televisió pública "no es respectin" alguns sentiments religiosos en un programa que, per altra banda, va ser l'espai més vist durant aquell dia i rècord d'audiència de la temporada (32,7% de "share").

Actualitzat
"Carotet" i "Montilló", els Carod i Montilla de Toni Albà i Sergi Mas, viatgen cap al portal de Betlem. Aquesta és una de les escenes que van poder veure els fidels espectadors del programa de TV3 "Polònia" aquest dijous passat, durant la versió polititzada de la tradicional obra nadalenca batejada com "Els pastorets, àdhuc".

Entre els espectadors que van convertir l'espai en el més vist d'aquell dia i de tota la temporada del programa (un 32,7% de quota), hi havia l'arquebisbat de Barcelona, a qui sembla que no va caure bé aquest pessebre vivent.

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha criticat a través d'un comunicat el caràcter irreverent del programa, en el que considera una "paròdia dels fets i personatges que formen part del naixement de Jesucrist a Betlem". És per això que lamenta que "des d'una televisió pública no es respectin els sentiments religiosos d'una gran part de la població de Catalunya".

Per a aquells que s'ho van perdre i vulguin jutjar per ells mateixos, "Els pastorets, àdhuc" es tornarà a emetre el proper 3 de gener dins d'un recull de les millors escenes del programa. El vídeo també es pot veure des d'aquí.
Anar al contingut