Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Els operaris enllesteixen el segellat del cràter provocat per les obres del metro al Carmel

Els operaris han treballat durant tota la nit i matinada al barri del Carmel de Barcelona per intentar segellar el forat que va quedar ahir, després de l'esfondrament parcial d'un edifici a causa de les obres de la línia 5 del metro. Mentrestant, 638 veïns dels més de 1.054 que van haver de ser desallotjats han passat la nit en hotels que els ha facilitat l'Ajuntament. En breu els tècnics faran un informe sobre l'assentament de la zona. Per tant, els veïns encara no saben quan podran tornar a casa. De moment, el que sí que han pogut fer alguns del miler d'afectats és entrar a casa per agafar el més bàsic, mentre que altres intentaven obtenir informació sobre l'estat dels seus pisos.

Actualitzat
Durant tota la nit i matinada, les formigoneres no han parat de vessar formigó a l'interior del cràter sorgit al barri del Carmel de Barcelona a causa de les obres de la línia 5 del metro, que ahir va obligar a desallotjar dels seus habitatges més de 800 persones de més de 200 famílies. Els operaris han treballat durant tota la nit per intentar segellar el forat que va quedar després que s'esfondrés parcialment un edifici, a causa de les obres de la línia del metro. El cràter fa uns 25 metres d'ample per uns 30 de profunditat. Mentrestant, 638 veïns dels més de 1.000 que van haver de ser desallotjats han passat la nit en hotels que els ha facilitat l'Ajuntament. La resta s'han allotjat en cases de familiars, a l'espera que l'Ajuntament i la Generalitat donin el vistiplau perquè tornin als seus habitatges. De moment, les autoritats volen evitar la precipitació i han demanat cautela, per fixar el moment en què podran tornar a casa. L'Ajuntament ha permès que alguns dels veïns puguin accedir en les properes 48 hores als habitatges de forma esglaonada per recollir les seves pertinences. El conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha insistit, però, que la màxima prioritat és garantir la seguretat dels veïns i, per tant, s'han aturat les obres del metro. Els veïns més pròxims al forat seran informats en breu de si poden accedir també als seus pisos, i s'estudia la possibilitat de reposar els serveis d'aigua, llum i gas, el subministrament dels quals continua tallat com a mesura preventiva. Es preveu que els alumnes del CEIP Carmel i de l'Escola Santa Teresa, que van ser desallotjats ahir de les aules puguin tornar a les classes dilluns que ve. S'ha habilitat la Biblioteca Joan Marsé i el Poliesportiu Carmel per als alumnes del CEIP Carmel i de l'Escola Santa Teresa, respectivament. El PPC demanarà explicacions a l'Ajuntament El president del grup del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que "després d'atendre els afectats, Joan Clos i Joaquim Nadal hauran de donar explicacions" sobre l'enfonsament del terreny en una zona de les obres de prolongació de la línia 5 del metro de Barcelona. Fernández Díaz, que ha visitat aquest matí el barri del Carmel, ha insistit a reclamar "no només una garantia en l'execució de les obres del metro", sinó que aquesta s'estengui també a les obres de l'AVE. El líder municipal del PPC ha recordat que la seva formació va instar el mes d'abril passat el consistori a realitzar "les accions oportunes per solucionar els problemes que estaven ocasionant les obres del metro als veïns del barri del Carmel" i que en l'última comissió d'Urbanisme i Infraestructures, celebrada dimecres passat, va presentar una proposta d'acord perquè s'establissin les mesures necessàries per garantir el control de l'estat dels immobles abans de la perforació del túnel d'AVE, que va ser rebutjada per l'equip de govern.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut