Façana d'una de les escoles dels Maristes, al districte de Sants-les Corts de Barcelona
Façana d'una de les escoles dels Maristes, al districte de Sants-les Corts de Barcelona
Barcelona

Els Maristes demanen al jutge que arxivi 14 denúncies presentades contra Benítez

La defensa del col·legi, igual que la de Benítez, considera que aquestes 14 denúncies han prescrit

RedaccióActualitzat

En el cas dels Maristes de Sants-Les Corts, l'advocat de l'entitat religiosa ha demanat al jutge que arxivi 14 de les denúncies per abusos sexuals presentades contra l'exprofessor de gimnàstica Joaquín Benítez. La defensa del col·legi, igual que la de Benítez, considera que aquestes 14 denúncies han prescrit. La fiscalia, per la seva banda, creu que n'han prescrit 13 i que un dels casos, que podria ser d'abusos continuats i, per tant, més greu, no s'hauria d'arxivar.

Els Maristes van demanar de personar-se en la causa com a acusació particular, però els advocats de les víctimes i la fiscalia s'hi van oposar en considerar que el col·legi és part implicada en la causa perquè podria haver comès delictes com el d'encobriment. Mentre el jutge decideix sobre aquesta qüestió, ha demanat a les parts la seva opinió sobre si 14 denúncies presentades contra el pederasta confés han prescrit o no. Tres denúncies més continuen en curs, ja que el jutge no dubtes que no han prescrit.

Ara, el magistrat ha de decidir què fer amb aquestes 14 denúncies. Podria ser que afegís a la investigació l'única que la fiscalia considera no prescrita, però caldrà veure què fa amb les altres 13, que sí que estan fora de termini per ser investigades penalment. L'acusació particular vol que el jutge escolti les declaracions de tots els exalumnes denunciants i que després decideixi.

Anar al contingut