Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Els Maristes asseguren que només els consten dos casos de presumptes abusos i que ja els van denunciar a Fiscalia

Els Maristes diuen en un comunicat que van denunciar els fets a Fiscalia i que confien en la justícia, amb la qual estan disposats a col·laborar

Redacció Actualitzat

El Consorci d'Ensenyament, el síndic i les famílies de nens que presumptaments han patit abusos al Col·legi dels Maristes de Sants-les Corts de Barcelona volen aclarir per què Joaquín Benítez va sortir del centre el 2011 després d'haver confessat abusos a un menor i sense que cap informació transcendís.

En un comunicat, però, els Maristes diuen que en aquell moment ja ho van denunciar a Fiscalia i que confien en la justícia, amb la qual estan disposats a col·laborar:

"Estem absolutament interessats a conèixer l'abast de la situació i renovem la nostra col·laboració amb la Justícia per aclarir els fets que hagin succeït, tal com ja vam expressar per escrit a la denúncia del 14 de juny del 2011".

En la matexia línia, mostren el seu suport a les víctimes i a prendre mesures perquè no es produeixi cap altre cas com aquest:

"Expressem la nostra solidaritat i el nostre suport a totes les persones afectades. Compartim el seu dolor i manifestem la nostra disponibilitat a efectes d'aclarir els fets ocorreguts i de prendre les mesures necessàries perquè mai més tornin a passar".

Ara bé, els Maristes asseguren en el seu comunicat que només els consten dos casos de presumptes abusos:

"La primera vegada que el centre va tenir coneixement d'un cas d'abús, l'escola va denunciar els fets a la Fiscalia de Menors (juny 2011), i no hem tingut cap altra denúncia ni comunicació d'altres casos, tret de la de desembre de 2013".

Finalment, el comunicat reconeix la "inquietud i la preocupació dels professionals del centre, famílies i alumnes" i mostren "el reconeixement a l'excel·lent tasca educativa i a la professionalitat dels educadors i personal del centre".

L'associació de mares i pares d'alumnes, per la seva banda, ha penjat un comunicat on assegura que demanaran revisar, conjuntament amb l'escola, els protocols perquè aquests casos no tornin a passar.

Els Mossos i el jutjat ja estan investigant cinc denúncies per abusos, i el pare que va obrir la capsa de Pandora assegura que aquesta setmana poden arribar a denunciar-se fins a 16 casos nous. Ara es planteja denunciar els Maristes per encobriment.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut