Barcelona

Els Maristes asseguren que només els consten dos casos de presumptes abusos i que ja els van denunciar a Fiscalia

Els Maristes diuen en un comunicat que van denunciar els fets a Fiscalia i que confien en la justícia, amb la qual estan disposats a col·laborar

RedaccióActualitzat

El Consorci d'Ensenyament, el síndic i les famílies de nens que presumptaments han patit abusos al Col·legi dels Maristes de Sants-les Corts de Barcelona volen aclarir per què Joaquín Benítez va sortir del centre el 2011 després d'haver confessat abusos a un menor i sense que cap informació transcendís.

En un comunicat, però, els Maristes diuen que en aquell moment ja ho van denunciar a Fiscalia i que confien en la justícia, amb la qual estan disposats a col·laborar:

"Estem absolutament interessats a conèixer l'abast de la situació i renovem la nostra col·laboració amb la Justícia per aclarir els fets que hagin succeït, tal com ja vam expressar per escrit a la denúncia del 14 de juny del 2011".

En la matexia línia, mostren el seu suport a les víctimes i a prendre mesures perquè no es produeixi cap altre cas com aquest:

"Expressem la nostra solidaritat i el nostre suport a totes les persones afectades. Compartim el seu dolor i manifestem la nostra disponibilitat a efectes d'aclarir els fets ocorreguts i de prendre les mesures necessàries perquè mai més tornin a passar".

Ara bé, els Maristes asseguren en el seu comunicat que només els consten dos casos de presumptes abusos:

"La primera vegada que el centre va tenir coneixement d'un cas d'abús, l'escola va denunciar els fets a la Fiscalia de Menors (juny 2011), i no hem tingut cap altra denúncia ni comunicació d'altres casos, tret de la de desembre de 2013".

Finalment, el comunicat reconeix la "inquietud i la preocupació dels professionals del centre, famílies i alumnes" i mostren "el reconeixement a l'excel·lent tasca educativa i a la professionalitat dels educadors i personal del centre".

L'associació de mares i pares d'alumnes, per la seva banda, ha penjat un comunicat on assegura que demanaran revisar, conjuntament amb l'escola, els protocols perquè aquests casos no tornin a passar.

Els Mossos i el jutjat ja estan investigant cinc denúncies per abusos, i el pare que va obrir la capsa de Pandora assegura que aquesta setmana poden arribar a denunciar-se fins a 16 casos nous. Ara es planteja denunciar els Maristes per encobriment.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut