El bo cultural vol fomentar els hàbits culturals dels joves (ACN Mar Vila)

Els joves que facin 18 anys el 2023 també tindran els 400 euros del bo cultural

Aquest 2022 s'han donat 40.520 ajuts de 400 euros a joves catalans de 18 anys, menys de la meitat dels previstos

RedaccióActualitzat

El bo cultural es mantindrà el 2023. Així, els joves que facin 18 anys podran beneficiar-se d'un ajut de 400 euros que hauran de destinar a comprar productes i activitats culturals.

Ho ha anunciat aquest dissabte el ministre de Cultura, Miquel Iceta, que ha dit que l'ajut ja s'ha consolidat als pressuposts generals de l'Estat.

Iceta ha admès que aquest primer any del bo cultural hi ha hagut "dificultats" en el procés de tramitació i concessió. Unes dificultats, ha dit, que els estimula per millorar el sistema de cara a l'any vinent.

Assegura que se simplificaran els procediments per demanar-lo i també faran més fàcil que les empreses i les entitats vulguin oferir els seus serveis a partir del bo cultural.

Menys de la meitat dels joves previstos

Cultura va ampliar el termini per sol·licitar el bo cultural del 2022 i en va facilitar el procediment per demanar-lo davant les queixes dels joves que no hi podien accedir. Malgrat això, el nombre de sol·licituds rebudes i concedides és notablement inferior al que s'esperava.

El govern espanyol va anunciar que 500.000 joves a tot l'Estat --dels quals 82.000 a Catalunya-- podrien gaudir el bo cultural aquest 2022, però la xifra final que ha confirmat Miquel Iceta és notablement més baixa. 281.557 joves en el conjunt de l'Estat i 40.520 a Catalunya l'han sol·licitat i obtingut. Així i tot, la valoració que ha fet el ministre del primer any del bo cultural és positiva.

El bo cultural és compatible amb qualsevol altra subvenció, ajut, ingrés o recurs procedent d'altres administracions públiques. Els diners s'abonen en format de targeta de prepagament virtual, o física si l'usuari no disposa de telèfon mòbil.

 

ARXIVAT A:
CulturaPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut