Pla general de la jornada de dos dels ponents a la jornada sobre la terrissa al Pirineu. Moment de l'homenatge al col·leccionista mort recentme…
Pla general de la jornada de dos dels ponents a la jornada sobre la terrissa al Pirineu. Moment de l'homenatge al col·leccionista mort recentment Ramon Abelló. Imatge del 3 de desembre del 2018. (horitzontal)

Els investigadors reivindiquen la identitat pròpia de la terrissa de Pirineu

ACN Esterri d'Àneu.-L'Ecomuseu de les valls d'Àneu, a Esterri d'Àneu, ha acollit una jornada sobre la terrissa del Pirineu coincidint amb diverses recerques i estudis sobre el tema que s'estan duent a terme. Els investigadors han aprofitat per reivindicar la identitat pròpia i personalitat ''molt marcada'' de la terrissa de les comarques de muntanya. Jordi Abella, responsable de l'Ecomuseu ha dit que durant molts anys s'ha deixat de banda i que ara és el moment de reivindicar-la en l'àmbit històric però també estètic. Abella ha explicat que a través de la terrissa s'expliquen moltes qüestions de l'època com les relacions familiars, aspectes de la vida quotidiana i dels oficis. La jornada ha servit per retre un petit homenatge a Ramon Abelló, veí d'Artesa de Segre, col·leccionista i autor del llibre 'La terrissa al Pirineu', mort recentment.

Durant la jornada els investigadors han treballat aspectes com la metodologia de la recerca oral o treballar els mètodes de documentació. Abella ha dit que l'objectiu d'aquesta jornada també és activar una línia de coordinació que ajudi, en un futur, a treballar conjuntament l'àmbit de l'estudi i la recuperació de la terrissa del Pirineu.A principis de la dècada dels anys 60 del segle passat va ser quan van desaparèixer els darrers terrissaires del Pirineu.

Anar al contingut