Els herois anònims que van aturar l'atacant del pont de Londres

Alguns ciutadans es van enfrontar de manera espontània a Usman Khan, de 28 anys, després que hagués apunyalat diverses persones

RedaccióActualitzat

A més de les dues víctimes mortals i dels tres ferits de l'atemptat del pont de Londres, l'incident podria haver resultat molt pitjor si no hagués estat pels ciutadans que es van enfrontar de manera espontània a l'atacant en veure el que passava.

Algunes persones van reduir Usman Khan, de 28 anys, i això va evitar que hi hagués més víctimes. A més, va facilitar els treballs de la policia quan va arribar al lloc dels fets.

 

Hi ha moltes imatges gravades per la gent, i que han circulat per les xarxes, que mostren la intervenció d'aquests herois.

Poc després que Usman Khan comencés a atacar la gent, un home va agafar un extintor i un altre un pal i es van enfrontar al terrorista per mantenir-lo a ratlla. Amb aquesta intervenció espontània, l'home va caure a terra:

 

 

Uns altres li van donar cops i el van retenir mentre era a terra per evitar que ferís o matés més gent. No va ser un impediment el fet que Usman Khan portés un cinturó d'explosius. De fet, que aquest artefacte era fals no es va saber fins més tard.

 

 

Un altre home li va agafar un dels ganivets -l'atacant en portava dos- i se'l va endur lluny del lloc on estava passant tot. Thomas Gray, de 24 anys, va declarar més tard que ell va ser qui va estrènyer el canell del terrorista per intentar que alliberés un dels dos ganivets gegants que duia.

 

 

 

 

 

La comissària del Servei de Policia Metropolitana de Londres, Cressida Dick, ha volgut mostrar el seu agraïment a tots aquells que van ajudar a la policia de manera desinteressada, "mostrant un valor extraordinari per fer front a l'atacant".

El primer ministre Boris Johnson ha lloat els serveis d'emergència i ha dit que els ciutadans "que van intervenir per protegir la vida dels altres" van mostrar "una valentia extraordinària".

 

 

I la reina Elisabet II no ha volgut ser menys a l'hora de felicitar aquests herois. Ha elogiat els serveis d'emergència i "els valents que posen la seva vida en risc per ajudar i protegir desinteressadament els altres", ha dit.

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut