Soldats nord-americans, en una base de Carolina del Nord (Reuters)
Soldats nord-americans, en una base de Carolina del Nord (Reuters)
Washington

El Pentàgon desmenteix la carta enviada a Bagdad i nega la retirada de les tropes de l'Iraq

"No hi ha cap decisió d'abandonar l'Iraq", assegura el secretari de Defensa, Mark Esper

Actualitzat

El Pentàgon nega que tingui intenció de retirar-se de l'Iraq després que l'exèrcit nord-americà enviés una carta al govern de Bagdad anunciant l'inici de la sortida de les tropes nord-americanes.

El secretari de Defensa dels Estats Units, Mark Esper, ha assegurat que "no hi ha cap decisió d'abandonar l'Iraq", minuts després de l'anunci que es reubicaran les tropes al territori iraquià.

En una compareixença no anunciada al Pentàgon, Esper ha desmentit la informació que hi havia en una carta enviada per l'exèrcit dels Estats Units al ministeri de Defensa iraquià en la qual s'apuntava el moviment de tropes:

 

 

El cap de l'Estat Major dels EUA, el general Mark Milley, ha explicat que la carta és autèntica, però que només és "un esborrany":

"Ha estat un error, no s'hauria d'haver publicat."

 

 

Reubicació de les tropes

La missiva anuncia una reubicació de les tropes nord-americanes al país, "en el transcurs dels propers dies i setmanes". El general de brigada William H. Seely III, comandant de la coalició internacional liderada pels EUA, anuncia aquesta reubicació:

"En deferència a la sobirania de la República de l'Iraq, i segons el que van sol·licitar el Parlament i el primer ministre iraquià, la coalició internacional reubicarà les forces en els propers dies i setmanes per preparar un desplaçament posterior."

La carta explica que, per dur a terme aquesta tasca, les forces de la coalició incrementaran els desplaçaments amb helicòpter a l'entorn de l'àrea fortificada de la Zona Verda de Bagdad, seu d'ambaixades i d'institucions governamentals.

 

Soldats dels Estats Units destinats a l'Iraq, a punt de marxar des de la base de Fort Bragg (Reuters)

 

Davant les interpretacions que era l'anunci d'un replegament de les tropes, el secretari de Defensa ho ha descartat.

Aquest embolic arriba en plena escalada de la tensió entre l'Iran i els Estats Units per l'assassinat del poderós comandant Qasem Soleimani. Teheran ha anunciat represàlies cap als EUA per la mort de Soleimani.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut