El rei, emocionat, agraeix els aplaudiments dels empresaris. (Foto: EFE)
El rei, emocionat, agraeix els aplaudiments dels empresaris. (Foto: EFE)
Madrid

Els empresaris homenatgen el rei amb una llarga ovació

Un emocionat Joan Carles I ha fet el seu primer discurs després de l'anunci de la seva abdicació

RedaccióActualitzat

Amb una llarga ovació i un "Viva el rei!". Així han volgut retre homenatge els empresaris al rei Joan Carles en l'entrega d'uns premis al palau del Prado. El monarca ha agraït emocionat els aplaudiments amb un somriure i la mà al pit. Joan Carles I, conscient que aquest era un acte de comiat, els ha donat les gràcies "per la seva tasca" i els ha animat a seguir "endavant".

En el seu primer discurs després de l'abdicació, Joan Carles I ha reivindicat la "tenacitat" que ha posat durant tot el seu regnat per impulsar la cultura empresarial com una manera de "donar suport al progrés econòmic" d'Espanya i "amb la mirada posada en el bé comú i en l'interés general".

El rei ha tornat a referir-se a l'elevada taxa d'atur d'Espanya, que afecta espacialment els joves. "La falta de feina és, sens dubte, una de les grans preocupacions dels espanyols i un dels principals reptes del nostre país des de fa anys. Una part molt important de la nostra joventut pateix les conseqüències de la desocupació, que condiciona el seu present i és un llast per a les seves expectatives de futur".

El Cercle d'Empresaris, el Cercle d'Economia i el Cercle d'Empresaris Bascos atorgava aquest premi, que ha anat a parar al fundador i president d'honor del grup d'enginyeria i tecnologia SENER, Enrique de Sendagorta Aramburu.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut