Barcelona

Els ecologistes intensifiquen les accions de protesta per pressionar els països i que la cimera de Barcelona no es tanqui en fals

Les ONG no volen llançar la tovallola encara i dir que no és possible un acord a Copenhaguen. El desencís amb què últimament estan parlant els negociadors l'atribueixen a tàctiques per guanyar posicions, i recorden que avui encara hi ha marge per negociar. Pels activistes, aquesta cimera està marcada per una manca de voluntat política per combatre el canvi climàtic, i sense aquesta voluntat és molt difícil que s'arribin a acords. L'ONG Intermón Oxfam ha demanat als països rics que es comprometin a una reducció de les emissions de carboni de fins a un 40% abans del 2020 i a destinar 110.000 milions d'euros addicionals perquè els països amb menys recursos puguin adaptar-se al canvi climàtic.

Actualitzat
Mentrestant, continuen les manifestacions i actes de protesta. Com per exemple, sis capgrossos amb les imatges dels líders més representatius del planeta, són a les portes de la Fira de Barcelona oferint el "menú Copenhaguen" als assistents. I un grup de marcians busquen els conferenciants per preguntar-los què fan per la Terra.

Per la seva banda, un grup d'activistes de Greenpeace han escalat la torre de Colom i han desplegat una pancarta des del braç del descobridor d'Amèrica, on hi posa "Climate chaos, who is the blame?" (Caos climàtic, qui n'és el culpable?), per criticar l'actitud dels Estats Units en aquesta cimera. Una vintena de persones vestides amb granotes taronja han custodiat la base del monument, al mateix temps que sostenien la pancarta "Zapatero: aturem el canvi climàtic".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut