Els cotxes sense etiqueta són els que pagaran més per aparcar (ACN)
Barcelona

Els cotxes més contaminants ja paguen més per aparcar a Barcelona

Puja el preu de les zones d'aparcament blaves i verdes de Barcelona pels cotxes més contaminants

RedaccióActualitzat

Aparcar a les àrees verda i blava és des d'aquest dissabte més car a Barcelona. El ple de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar aquest gener les noves tarifes, que ja no dependran només del barri de la ciutat, sinó també de l'etiqueta ambiental.

 

Increments d'entre 0,75 i 1,25 euros

Les tarifes de la zona blava i verda per als no-residents es regularan en funció del que contamini el vehicle que volem aparcar. Si agafem com a exemple les tarifes de zona blava que s'apliquen a l'Eixample o a Ciutat Vella, els preus queden així.

L'import actual de 2 euros i mig l'hora passa a ser de 3 euros i mig per als cotxes amb etiqueta B, la groga. Els que tinguin l'etiqueta C, la verda, pagaran 3 euros i 25 cèntims l'hora.

L'import que hi havia fins ara, 2 euros i mig l'hora, només es manté per als vehicles amb etiqueta ECO. I es continua premiant els menys contaminants, els cotxes amb emissions zero, que poden aparcar de forma gratuïta com fins ara a la zona blava. A la verda, només pagaran 0,50 l'hora.

Els que no tenen etiqueta pagaran la tarifa màxima. 

Font: Ajuntament de Barcelona

 

Un altre canvi és que la zona blava deixarà de ser gratuïta de les dues del migdia a les quatre de la tarda.

Per als residents, s'incorporen dos canvis: s'elimina la bonificació que tenien els conductors que no havien estat multats i el mes d'agost s'haurà de pagar.

 

Els pressupostos 

La mesura es va recollir en els nous pressupostos municipals, aprovats la setmana passada després de mesos de negociacions. Era el primer cop que el govern Colau ho aconseguia per la via ordinària.

El pressupost, que supera els 3.000 milions d'euros,  un 14% més, marca com a prioritats l'habitatge, les desigualtats socials, l'emergència climàtica i el desenvolupament sostenible.

 

 

 

De les inversions, més de la meitat seran en habitatge i urbanisme. Això inclou la construcció de nou habitatge social i obres com la plaça de Glòries, la reforma de la Meridiana o el Pla de Barris.

 

 

Van votar a favor dels pressupostos els comuns, PSC, ERC i JxCat, i en contra Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi.

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut