Imatge dels Bombers de l'incendi de vegetació agrícola de Santa Maria de Miralles (@bomberscat)
Imatge dels Bombers de l'incendi de vegetació agrícola de Santa Maria de Miralles (@bomberscat)

Els Bombers intervenen en desenes de petits focs en l'inici de l'onada de calor

Catalunya està immersa en una onada de calor amb temperatures extremadament altes, que multipliquen el risc d'incendi

RedaccióActualitzat

L'onada de calor ha començat aquest dijous a Catalunya amb un abast sobre el territori més gran del que s'havia previst. Les altes temperatures disparen el risc d'incendi i al llarg del dia s'han començat a recollir motxilles i tendes, el dia abans que entri en vigor la prohibició de campaments.

Catalunya està immersa en una onada de calor amb temperatures extremadament altes i uns valors d'humitat relativa molt baixos, i això genera un episodi de perill d'incendi forestal molt alt o extrem, especialment a la zona de Ponent i la Catalunya Central.

Els termòmetres s'han enfilat aquest dijous i han marcat màxims per sobre dels 40 graus a diferents municipis catalans. És el cas de Gurb i Artés (43ºC); Cardona i Sant Salvador de Guardiola (42ºC) o Òdena, Vinebre, el Masroig i Sant Romà d'Abella (41ºC).

Les principals temperatures màximes d'aquest dijous a Catalunya
Les principals temperatures màximes d'aquest dijous a Catalunya


Fns al migdia d'aquest dijous, els bombers han fet les sortides habituals d'un dia d'estiu. Entre dimecres a la nit i dijous al matí han rebut 25 avisos d'incendi, que han significat una dotzena de sortides. 


Incendi forestal a la Terra Alta 

L'incendi més destacat del dia ha començat passades les dues del migdia a la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta. El foc, que ha començat a la banda esquerra de la carretera TV-7231, a prop de l'estació de tren, crema vegetació forestal a tocar de l'Ebre.


Els bombers hi han desplegat més de 50 dotacions. El foc ha obligat a desallotjar el càmping Port Massaluca i ha quedat interrompuda la circulació ferroviària de la línia R15.


Incendi extingit al Figaró-Montmany

Cap a un quart de set de la tarda, els bombers han donat per extingit un incendi al Figaró-Montmany, al Vallès Oriental, on el foc havia començat en una zona arbrada a tocar de la piscina municipal.

Per precaució, s'ha desallotjat la masia Can Oliveres. En total, hi han treballat 22 dotacions dels bombers, cinc d'aèries i 17 de terrestres.


Foc agrícola a l'Anoia

D'altra banda, a dos quarts de tres, els bombers han donat per estabilitzat l'incendi que crema vegetació agrícola a Santa Maria de Miralles, a l'Anoia, en el qual treballen 10 dotacions terrestres


25 avisos d'incendi

D'entre la dotzena d'intervencions que els bombers han fet fins aquest migdia, n'hi ha hagut tres de significatives.

En una hi treballaven, encara aquesta tarda, un foc forestal a Almatret, al Segrià. El foc està controlat i hi treballen set dotacions, una en una zona i sis en una altra.

També s'ha declarat un foc forestal, a Vilaplana, a la Baronia de Rialb, a la Noguera, contra el qual s'han desplegat 22 dotacions terrestres i una d'aèria. Està controlat des de quarts de vuit del vespre.

La tercera intervenció significativa ha estat a Vimbodí, a la Conca de Barberà, on ja està extingit el foc que s'havia declarat al costat de l'autopista AP-2 a causa d'un llamp.

Un bomber remulla una zona de matolls que ha cremat a Vimbodí i Poblet
Un bomber remulla una zona de matolls que ha cremat a Vimbodí i Poblet (@bomberscat)


Intervencions menors

A tocar d'una altra autopista, l'AP-7, els bombers estan treballant per extingir el foc que cremava dos arbres i uns canyars a Cambrils, al Baix Camp.

És una de les intervencions menors que han hagut de fer, com la de Rubí, al Vallès Occidental, per apagar un foc que ha cremat 20 metres quadrats de vegetació urbana, o la de Mataró, al Maresme, on han cremat 60 metres quadrats de canyes d'una riera.

També hi ha hagut incendis que han cremat vegetació agrícola, a Canovelles (Vallès Oriental) i a Amposta (Montsià). 

Els bombers encara han hagut de fer intervencions a diversos punts del territori, com la Selva del Camp, Sant Adrià de Besòs i Sant Cugat del Vallès.

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut