Controlat l'incendi de la Pobla de Massaluca, després de cremar 70 hectàrees

Quan ha començat l'incendi s'ha desallotjat un càmping, per precaució, on hi havia una trentena de persones

RedaccióActualitzat

Els Bombers han donat per conrolat l'incendi forestal de la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, aquest divendres al matí. Diverses dotacions es mantenen a la zona per si cagúes intervenir.
 


Passades les nou del vespre d'aquest dijous van aconseguir estabilitzar el foc, segons va confirmar el cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, que ja es va mostrar confiat que es podria donar per controlat en poques hores.

"Hem superat els objectius més optimistes que teníem i hem pogut avançar en l'estabilització de l'incendi i el podem donar ara mateix per estabilitzat. Això ens ajuda de cara a demà al matí per donar-lo per controlat si és possible i alliberar recursos de cara al que pugui venir durant la jornada de demà, que serà tan complicada o més que la d'avui", ha explicat Expósito. "Durant la nit mantindrem un centenar de bombers."

 

 

El foc, declarat aquest dijous al migdia, ha cremat una superfície de 70.6 hectàrees, pràcticament totes a l'espai natural protegit dels Tossals d'Almatret i Riba-roja.

 

 

Hi han treballat 51 dotacions terrestres, dotze d'aèries i un hidroavió de gran capacitat, enviat pel Ministeri per a la Transició Ecològica. La seva tasca ha estat clau per evitar que el foc passés el riu Matarranya i arribés a l'Aragó. Finalment, s'ha aconseguit contenir el foc a Catalunya i reduir el seu potencial, que podria haver estat de 1.200 hectàrees.

Mira en aquest vídeo els efectes de l'incendi:

L'incendi ha obligat a evacuar el càmping Port Massaluca. Una trentena de persones que hi estaven allotjades les han traslladat al poliesportiu del municipi de Faió, a la comarca del Baix Aragó-Casp. El director del càmping, Albert Blasco, ha explicat al 3/24 que els bombers han tallat el foc abans que arribés al perímetre del càmping. A les nou del vespre s'anunciava que els clients ja podien tornar a les instal·lacions.

També s'han evacuat uns turistes del mirador de Faió i sis persones han marxat d'una explotació agrícola pròxima.

S'han tallat els accessos a la zona i les carreteres TV-7231 i TV-7411.

El foc, el més important ara com ara a Catalunya en el primer dia de l'onada de calor, ha començat passades les dues de la tarda a la carretera TV-7231, prop de l'estació de tren, i avança cap a l'Aragó. Es tracta d'una zona de vegetació forestal molt propera al riu Ebre i el Matarranya.

(Anna Sánchez Domènech)

El que més preocupava a primera hora de la tarda era la previsió d'una tempesta seca, amb molts llamps, poca aigua i vent sec, que finalment no s'ha produït.

Un hidroavió treballa en l'extinció de l'incendi de la Pobla de Massaluca (ACN / Anna Ferràs)

Adif retira la tensió de la línia ferroviària

A causa de l'incendi, Adif ha tret la tensió de la línia ferroviària que passa per la zona i va de Reus a l'Aragó, a petició dels Bombers. Ara mateix, no circulen trens per aquest tram. La línia de Rodalies afectada per aquest incendi és l'R15, amb la circulació interrompuda entre Flix i Favara.

Primer dia de l'onada de calor

L'incendi s'ha produït en el primer dia de l'onada de calor, que ha fet que s'hagin prohibit les acampades i rutes i s'hagi limitat l'activitat agrícola pel risc extrem d'incendi a Catalunya.

A Batea, prop d'on crema l'incendi, aquest dijous al migdia hi havia una temperatura de 40 ºC, una humitat del 20% i un vent d'entre 15 i 30 quilòmetres per hora.

ARXIVAT A:
IncendisBombers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut