Els arquitectes RCR d'Olot sedueixen París

El despatx dels olotins construeix un centre d'art contemporani al costat del Sena i, mentrestant, es prepara una gran exposició al Pompidou

Actualitzat

El prestigiós equip d'arquitectes d'Olot RCR projecta un gran pol cultural i artístic a prop de París, a l'illa de Seguin, al Sena, on abans hi havia una fàbrica de Renault.

Es tracta d'un gran complex que, a més d'un centre d'art contemporani, també tindrà cinemes. Ha d'estar enllestit el 2022, any en què el Centre Pompidou de París podria dedicar una gran exposició als tres arquitectes catalans que van fundar el despatx: Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, que van ser premiats amb el Pritzker, considerat el Nobel de l'arquitectura.
 

 

Amb una àmplia trajectòria a França, RCR fa el salt ara a París, amb un ambiciós projecte a l'àrea metropolitana.

No es tracta només d'un gran edifici, sinó d'un concepte més ampli d'espai públic vinculat amb la vora del riu, i amb l'objectiu d'enllaçar aquesta zona amb el símbol més icònic de París, com explica l'arquitecta del grup Carme Pigem.

"Quan nosaltres estiguem en aquesta fundació podrem veure molt allunyadament la Torre Eiffel i això ens donarà una relació visual amb París. D'alguna manera es vol convertir en far cultural d'aquesta illa."

 

 

També els han encarregat un pont. Segons Gilles Tregouet, arquitecte de RCR, l'han concebut com un espai paisatgístic sobre el riu.

"És una plataforma molt ampla que permet a la gent apropiar-se del lloc. És com una plaça a sobre de l'aigua, un mirador."

El projecte s'inaugurarà el 2023, i si les coses van per bon camí, els arquitectes catalans podrien fer una exposició sobre el conjunt de la seva obra al Centre Pompidou.
 

 

De moment, RCR ha cedit al fons d'arquitectura del centre 70 dibuixos i 9 maquetes perquè els experts puguin analitzar la seva arquitectura.

La concepció arquitectònica d'RCR aixeca una gran expectació a França, com es va veure al Pompidou dijous quan van fer una conferència al centre parisenc titulada "RCR. Creativitat compartida".

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut