Els 60 anys d'Edicions 62, un catàleg immens i de referència en català

Nascuda en ple franquisme, Edicions 62 ha publicat títols com "Mecanoscrit del segon origen", "Aloma", "Solitud", "Nosaltres els valencians" o "Els catalans als camps nazis"

Enllaç a altres textos de l'autor

Virgínia Martí Blasco

Periodista de la secció de Cultura d'Informatius de TV3

@VirginiaMartiB
Actualitzat

Qui no ha llegit "Mecanoscrit del segon origen"? És el llibre més venut de Manuel de Pedrolo i l'èxit de vendes més rotund d'Edicions 62.

Qualsevol persona que llegeix en català segur que ha tingut a les mans un llibre d'Edicions 62. O molts. O fins i tot pot ser que algun dels seus llibres de capçalera estigui publicat per aquesta editorial.

Llibres que poden ser de literatura catalana o internacional, clàssics o d'ara, d'assaig, pensament o d'història, perquè en el seu catàleg hi figuren 6.000 títols, tots en català, tots amb la voluntat de donar, als lectors, moments de gaudi, però també eines per comprendre el mon actual.

Un catàleg immens, creat en aquests 60 anys d'història, una història que va començar en ple franquisme, quan el català estava prohibit en molts àmbits i la censura actuava de manera implacable. Era l'any 62 i Max Cahner i Ramon Bastardes van decidir fundar una editorial generalista, universal i moderna.

Poc després van fitxar Josep Maria Castellet, que va ser l'ànima de 62 durant 50 anys. Eren anys en què tot estava per fer, i Edicions 62 va ser clau per omplir grans buits en el panorama editorial en català i va acabar publicant obres monumentals, col·leccions de referència, noms importants de la literatura d'aquí i de fora i atresorant una cinquantena de Premis Nobel al seu catàleg.

Per això, celebra 60 anys convertida en editorial de referència per a molta gent.

 

 

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut