Míriam Nogueras (Junts): "No farem president Pedro Sánchez a canvi de res"

Junts pot ser clau en la investidura d'un nou president espanyol. Els resultats de les eleccions generals donen a la formació independentista la clau d'un nou govern del PSOE. Si fem cas de la campanya, Junts va dir que no investiria Pedro Sánchez, però aquesta nit electoral, Nogueras no ha tancat la porta a algun acord. Això sí, a canvi d'alguna cosa.

Nogueras, però, assegura que no canviarà el seu discurs i que la prioritat continuarà sent sempre Catalunya: "No em tremolarà el pols en continuar mantenint la posició. No farem president Pedro Sánchez a canvi de res". "A cambio de nada", de fet, ha dit en castellà.

"Nosaltres sí que tenim paraula. Som conscients de la força que tenim i no fallarem."


En clau independentista, Junts ha celebrat la nit com una victòria malgrat perdre 145.000 vots i un escó. S'ha de tenir en compte que el 2019 la formació es va presentar conjuntament amb el PDeCAT, que aquestes eleccions s'ha presentat en solitari i ha aconseguit 30.000 vots, però cap escó.

Nogueras assegura que els resultats d'aquesta nit són "una oportunitat" per obrir una "nova etapa" i retornar a la unitat. 

Nogueras ha comparegut acompanyada de la plana major del partit, Laura Borràs i Jordi Turull
Anar al contingut