La Fiscalia no veu cap delicte del govern espanyol en la gestió de la pandèmia
La seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid (ACN)

El vídeo dels fiscals contra la violència masclista: "No t'equivoquis, no és ella, ets tu"

La Fiscalia General de l'Estat, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, trenca arguments masclistes amb el missatge de set fiscals homes

Actualitzat

"No ets el seu amo, estima-la lliure" o "no és l'alcohol, no és gelosia, ets tu. Assumeix-ho i canvia", són algunes de les frases que diversos fiscals han expressat a les xarxes socials.

En una iniciativa amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, la Fiscalia General de l'Estat (FGE) ha publicat un vídeo --a Instagram i fixat a la seva capçalera de Twitter-- en contra dels estereotips masclistes.

Tots els fiscals que hi intervenen són homes, començant pel fiscal general Álvaro García Ruiz, seguit de Félix Pantoja, coordinador de la sala de sinistralitat laboral; Alejandro Luzón, fiscal en cap d'anticorrupció; Jesús Alonso Cristóbal, cap de la Fiscalia davant l'Audiència Nacional; Francisco Jiménez-Villarejo Fernández, fiscal de la sala de coordinació internacional; Diego Villafañe, de la secretaria tècnica de la FGE, i Manuel José Rivas, adscrit a la sala de Violència sobre les Dones.

Sota el lema "acabar amb la violència de gènere és responsabilitat de tots" i no només cosa de dones --afegeixen--, els set fiscals aporten afirmacions que trenquen amb els arguments sovint utilitzats per justificar comportaments masclistes:

"Qui et vol bé et farà riure", diu el fiscal general contra la frase feta de "qui et vol bé et farà plorar", que en català correspondria al de "de tant que t'estimo, t'abonyego".

Altres frases són: "Ser companys en igualtat és l'única forma d'estimar", "no t'equivoquis, no és ella, ets tu", "el control és absolutament incompatible amb l'amor" o "menysprear-la no et fa de més".

L'informe de l'ONU publicat en motiu de 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, denuncia que 5 dones o nenes són assassinades cada hora per violència masclista arreu del món.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaFiscalia General de l'EstatJudicial
Anar al contingut