El TSJC autoritza a tancar totes les webs de l'1-O que publiqui el govern

RedaccióActualitzat

La justícia va un pas més enllà en el setge a les webs del referèndum. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat la Guàrdia Civil a tancar qualsevol web que publiqui algun membre o compte oficial del govern que tingui a veure amb el referèndum.

Fins ara, el bloqueig era sempre a posteriori, unes hores després que s'haguessin publicat, i ara es podrà fer de forma immediata, tan bon punt es publiquin i sense passar pel jutge.

En una resolució la magistrada instructora dona aquesta ordre:

"S'autoritza també el bloqueig dels webs o dominis que apareguin publicitats a qualsevol compte o xarxa social oficial de qualsevol dels membres del Govern de la Generalitat, per les quals, directament o indirecta, inclús remetent a altres comptes, s'informi, mitjançant enllaços, de com accedir a dominis amb continguts relacionats amb els que ara es bloquegen."

És a dir, la Guàrdia Civil pot tancar les webs que consideri que publiciten el referèndum sense passar un informe a la justícia. El text es pot interpretar que inclou, fins i tot, els retuits.

Per fer-ho possible, la magistrada faculta la Guàrdia Civil perquè enviï les dades a les operadores i als proveïdors de serveis.

La jutge de la Sala Civil i Penal instructora de la causa derivada de la querella de la fiscalia contra el govern de la Generalitat, Mercedes Armas, també ordena inhabilitar les noves rèpliques que s'han activat per informar sobre el referèndum, entre elles la que ha publicat Carles Puigdemont aquest dissabte al matí.


També s'han de tancar onvotar.garantiespelreferendum.com i referendum.fun.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut