"Llibertats empresonades", d'Albert Elfa i Ricard Belis
Josep Miquel Arenas, "Valtonyc", raper

El Tribunal Europeu de Drets Humans admet la demanda de Valtonyc contra Espanya

La defensa del raper anuncia que Estrasburg estudiarà la demanda del raper mallorquí

RedaccióActualitzat

El Tribunal Europeu de Drets Humans examinarà la demanda en defensa del raper Valtonyc contra l'estat espanyol per vulnerar, suposadament, la seva llibertat d'expressió. 

El despatx d'advocats Boye-Elbal, on treballa l'advocat Gonzalo Boye, que ha assumit la defensa del raper, ha anunciat l'admissió a tràmit de la demanda:

Valtonyc, que és el nom artístic de Josep Miquel Arenas, va marxar a Bèlgica després que el Tribunal Suprem va ratificar la condemna de tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona per les lletres de les seves cançons.

El 23 de maig de 2018, el dia abans d'haver d'entrar a la presó, es va saber que se n'havia anat a Bèlgica per evitar l'empresonament. En primera instància, un jutge belga en va rebutjar l'extradició a Espanya amb l'argument que estava emparat per la llibertat d'expressió. La decisió final, però, encara està pendent. 

El Tribunal d'Apel·lació de Gant va rebutjar al novembre pronunciar-se sobre el cas fins que no hagués consultat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de Luxemburg

ARXIVAT A:
ValtònycLlibertat d'expressió
Anar al contingut